Renktaşlar Dolmabahçe’de karşı karşıya

Avrupa bileti almak için üst sıralara tırmanmak isteyen Beşiktaş ile küme düşme hattından kurtulma mücadelesi veren Altay Vodafone Park’ta kozlarını paylaşacak

SÜPER Lig’de bu akşam puan tablosunun üst ve alt bölümünü doğrudan ilgilendiren bir maç oynanacak. Beşiktaş, ligin 26’ncı hafta müsabakasında Altay'ı ağırlayacak. Vodafone Park'ta saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi, hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Ligde oynadığı 25 maçta 10 galibiyet, 8 beraberlik ve 7 yenilgiyle 38 puan toplayan ev sahibi ekip, 8’inci sırada bulunuyor. Altay ise 6 galibiyet, 4 beraberlik, 15 yenilgiyle 22 puan elde edip, haftaya 19’uncu sırada girdi.

ÜÇ MAÇTIR KAZANAMIYOR

Beşiktaş, Süper Lig'in son 3 haftasında galibiyet almayı başaramadı. Ligde son olarak 22’nci haftada Fatih Karagümrük'ü deplasmanda 1-0 mağlup eden siyah-beyazlı ekip; dış sahada Yeni Malatyaspor ve Adana Demirspor'la 1-1, evinde ise Antalyaspor'la 0-0 berabere kaldı.

Siyah-beyazlı takımda 4 sarı kartı bulunan Michy Batshuayi cezası nedeniyle bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek. Batshuayi bu sezon Fenerbahçe, Konyaspor, Fatih Karagümrük ve Adana Demirspor maçlarında gördüğü sarı kartlarla cezalı duruma düşmüştü.

Beşiktaş'ta Altay maçı öncesi beş oyuncunun sakatlığı bulunuyor. Siyah-beyazlı ekipte Valentin Rosier, Oğuzhan Özyakup, Rıdvan Yılmaz, Cyle Larin ve Miralem Pjanic'in yaşadıkları sakatlık nedeniyle bugünkü karşılaşmada forma giymesi zor görünüyor. Sakatlığı nedeniyle Adana Demirspor maçında görev alamayan Josef de Souza'nın ise forma giyebileceği bildirildi. Beşiktaş ile Altay, ligde 83’üncü kez birbirlerine rakip olacak. İki takım arasında oynanan 82 karşılaşmada Beşiktaş 43 galibiyet alırken, Altay 16 kez rakibine üstünlük sağladı. Taraflar arasında oynanan 24 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Ligin ilk yarısında oynanan maçta Altay, Beşiktaş'a evinde 2-1 üstünlük sağladı.

Sonraki Haber