Restoran zincirinin ürününden çıkan hayrete düşürdü! Liste açıklandıkça gıda skandalı büyüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın günlük olarak taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek markaları günlük olarak ifşa etmeye devam ediyor. Gıda listesinde ünlü bir restoran zincirinin ise köftesinde kullandığı ürün şok etti. Firma mahkeme kararı ile ismini gizledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı gıdalarda sahtekarlık yapan firmaları tek tek açıkladı. Vatandaş listeyi günlük olarak takip ederken tükettiği gıdaların içerisinden çıkanları görünce hayrete düştü. Zeytinyağlarının içinden tohum yağları, salçalarda gıda boyaları, kırmızı etlerde tek tırnaklı hayvan tespiti yapılırken bir restoran zincirinin ise köftesinde kullandığı ürün 'yok artık' dedirtti.

GIDA SKANDALI BÜYÜYOR

Türkiye’de yer alan ünlü bir restoran zincirinde 15 gün arayla yapılan 2 ayrı denetimde köftesinde "domuz eti" kullanımı tespit edildi. Bu skandal sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Halktv'de yer alan habere göre; Diğerleri gibi bu firmanın adı da duyurulacaktı ancak yine iddialara göre firma bakanlıktan önce davranarak mahkeme kararı aldırdı ve isminin açıklanmasını engelledi.

Olayın kamuoyuna yansımasının ardından, restoran zincirinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

DANA KÖFTEYE DOMUZ ETİ

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz günlerde taklit-tağşiş ürünler yapan firmaların arasında Saydamlar Organizasyon isimli yemek dağıtım şirketinin vatandaşa dana köfte yerine domuz eti yedirdiği ortaya çıkmıştı.

Sonraki Haber