Restoranlar böyle yapıyor! Bugün kur, yarına hazır: Pratik salatalık turşusu tarifi

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan salatalık turşusunu yapmak hiç bu kadar olmamıştı! Hem de uzun süre beklemenize gerek kalmadan. İşte tarifin püf noktaları...

Yazın gelmesi ile herkes kışlık erzak hazırlıkları yapmaya başladı. Özellikle salatalık turşusu, sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti. Peki, uzun süre beklemeye gerek kalmadan salatalık turşusu kurmak istemez misiniz? Yeni mahsul taptaze çıkan salatalıklarla kuracağınız turşu bu tarifle hemen yemeye hazır olacak. İşte karşınızda tadına bakan herkesin "Nasıl yaptın, tarifini bize de ver" diyeceği o efsane salatalık turşusu tarifi... 

HIZLI SALATALIK TURŞUSU İÇİN MALZEMELER

4 kg turşuluk salatalık ile 1 kg'lık kavanozların her biri için gerekli olan malzemeler;

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı salamura kalın tuz
  • 1 tatlı kaşığı doğranmış sarımsak (2-3 diş)
  • 1 küçük çay bardağı sirke
  • Yeteri kadar kaynar su

PRATİK SALATALIK TURŞUSU YAPMANIN PÜF NOKTALARI

- Öncelikle salatalıkları özenle seçmelisiniz. Ezilmiş salatalıklardan turşu yaparsanız, istediğiniz gibi kıtır kıtır olmayacaktır.

- Salatalık turşusu kurarken mutlaka cam kavanoz kullanmanızı öneririz.

- Ölçüyü doğru ayarlamanız, turşunuzun tadında büyük bir fark yaratacaktır.

KAYNAR SU İLE SALATALIK TURŞUSU TARİFİ NASIL YAPILIR?

1) Öncelikle salatalıkları iyice yıkayın uç kısımlarını kesin.

2) Sarımsakları soyun ve arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın.

3) Kavanozlara dik bir şekilde salatalıkları dizin.

4) Tek bir kavanoz için yukarıda belirttiğimiz ölçülerde olduğu gibi 1 tatlı kaşığı şeker, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 küçük çay bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı doğranmış sarımsağı ekleyin. Bunu tüm kavanozlar için salatalıklarınız bitene kadar tekrarlayın.

5) Bir tarafta suyu kaynatın. Kaynayan suyu kavanozlara döküp kapaklarını sıkıca kapatın.

6) Temiz bir sofra bezinin üzerine kavanozları ters bir şekilde sıralayın ve sarın.

7) Ertesi gün kavanozları raflara yerleştirebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun... Tarifimizi denerseniz yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın

Sonraki Haber