Ringlerin demir yumruğu ünlü Türk boksör Ünsal Arık, Aydınlık’a konuştu: Atatürk’e borçluyum

Kariyeri, siyasi düşünceleri, genç sporculara tavsiyeleri gibi birçok soruya yanıt veren Ünsal Arık, yakaladığı başarıları Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğunu söyledi

İnandığı değerlerin peşinden koşan dünya boks şampiyonu ünlü Türk boksör Ünsal Arık, Aydınlık gazetesine özel röportaj verdi. Bütün dünyada tanınmasına rağmen özellikle yandaş medya tarafından kendisine ambargo konduğunu söyleyen Arık, kendisini destekleyen medyadan ise daha çok destek bekliyor. Ünsal Arık, kendisine sorduğumuz soruları ise içtenlikle cevapladı.
“Cumhurbaşkanına tehditten beni mahkemeye bekliyorlarmış. Atatürkçüler ve medya seni yalnız bırakırsa işte böyle olur. Yalnız adam olduk” diye bir tweetiniz var. Medyadan ve Türk halkından yeteri kadar destek almadığınızı mı düşünüyorsunuz?
Evet bu tweeti attım. Sevenlerim çok ama bu tweetim daha çok zengin işadamları ve kendi insanlarımızaydı. Çünkü onlardan ne maddi ne manevi destek görmedim. Karşı tarafa bakınca onların sporcuları el üstünde tutuluyor ama bizimkiler yalnız bırakılıyor. Bu çok üzücü. Bir sporcunun başarısı aldığı sponsorluklara bağlıdır. Ama ben politik düşüncelerimden dolayı yalnız bırakıldım. İnsanlar korkudan benden uzaklaştı. Ama biz bu işi zaten yalnızca para için yapmıyoruz söz konusu vatan ise gerisi teferruattır.
Dünya şampiyonluk kemerini Anıtkabir’e, Atatürk’ün huzuruna getirdiniz ve sosyal medyadan yüzlerce övgü dolu mesajlar aldınız. Türk halkı size, “İşte Atatürk’ün sporcusu” yakıştırmasını yapıyor. Siz de her maçta Atatürk’ün sözlerinin olduğu tişörtlerle maça çıkıyorsunuz. Atatürk ile ilgili neler söylemek istersiniz?
Bir Türk sporcusu olarak bu bayrağı dalgalandırabiliyorsan bunu kime borçlu olduğumu biliyorum onu yalnızca Türkiye değil tüm dünya tanıyor onun adı Mustafa Kemal Atatürk.
Milyonlarca doların döndüğü ve büyük izleme kitlesine sahip olan boks sporunda neden ülke olarak yeterli başarıyı yakalayamıyoruz. Başarı için neler yapılmalı?
Her spor dalında olsun kendi altyapımıza bakacağımıza yabancı sporculara milyonlarca para harcıyoruz. Bizim ülkemizde yetenek çok ama o yeteneklere şans vermek gerek inşallah bir gün kariyerim sonunda spor dalında bu durumlara katkıda bulunabilirsem çok mutlu olurum.
Birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alıyorsunuz, bu projelere katılımınız devam edecek mi ve gelecekte kendinizi nerede görüyorsunuz?
Bir sporcu olarak televizyon ve gazeteler ile milyonlarca insanlara ulaşabiliyoruz her sporcunun görevidir sosyal sorumluluk taşıyan projelere katkı sağlamak. Ve bunu her zamanda yapacağım. Her şeyini kayıp et ama insanlığını ve merhametini kaybetme.
Bir dünya şampiyonu olarak nasıl besleniyorsunuz? Sizi örnek alan genç sporculara tavsiyeleriniz nedir?
Benim hayvanları çok sevdiğim için vegan yaşadığım artık herkes biliyor ne de olsa vegan kitabı çıkaran ilk boksör de benim. Benim hedefleri olan insanlara tavsiyem şudur! Birçok şeyi kaybetmeyi göze alacaksın kaybetmemek için!

Sonraki Haber