Rızkın artması için hangi dua okunmalı? Rızık ve Bereket duası nedir?

Rızkını helal yollarla arttırmak isteyen kimselerin okuyabileceği bereket duasını sizler için araştırdık. Rızkı arttırmak için okunabilecek Zenginlik duası önerileri...

Rızkın artması için okunacak dua

Günümüz şartlarına baktığımızda kişi ne kadar dara düşmüş olursa olsun rızkını veren kişinin Allah (c.c) olduğunu unutmaması ve bu doğrultuda hareket etmesi gerekir. Derdi verdiği gibi dermanının da yalnızca O'nda olduğunun bilincinde olarak gerektiği gibi tevekkül etmek önemlidir. Kişi ne kadar çalışırsa çalışsın Allah (c.c) vermediği sürece gerçek ve kalıcı bir rızka ulaşılamaz.Bu anlamda baktığımızda ancak ve ancak Allah (c.c) verdiği takdirde gösterilen çaba ve gayretler anlam kazanmaktadır.
Öyle ki Allah (c.c) bu durumu Kuran-ı Kerim'deki “Yeryüzündeki bütün canlıların rızkını ancak Allah verir” (Hûd Sûresi, 6) ayetinde bizlere zikretmektedir.

Belli bir zamana kadar istedikleri hep yolunda gidip sonunda tökezleyen kimsenin Allah (c.c)'a olan itimadında zerre oynama olmamalıdır. Aksi takdirde böylesine yaşanan bir güvensizlik uğraşılan tüm çabalara rağmen tatmin edici neticelere ulaşamamanın nedeni olur. Büyük bir hırsla rızık için uğraşanların rızkında geçimsizlik olur iken nedenlere bağlı kalarak umudunu Allah'a bağlayıp ondan yardım bekleyen kimselerin ise hiç ummadıkları yerden rızkında bolluk olabilir. Özetle kişi her şeyden önce tam bir teslimiyet halinde olmalı daha sonra çaba göstererek rızkını helalinden kazanmaya çalışmalıdır. Devamında ise rızkı helal yollarla arttırmak için bazı bereket dualarını okuyabilir.

RIZKIN ARTMASI İÇİN OKUNACAK DUA! BEREKET DUASI NEDİR?

Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in hadis-i şeriflerine baktığımızda rızkı helal yollarla arttırmak için şu duayı tavsiye ettiği görülmektedir: “Allâhümmekfinî bihelâlike an harâmik, ve ağninî bifazlike ammen sivâk.”

BEREKET DUASI MANASI: “Allah’ım! Bana helâl rızık nasip ederek beni haramlardan koru! Lûtfunla beni Sen’den başkasına muhtaç etme!” (Tirmizî, Deavât, 110/3563; Ahmed, I, 153)


RIZKI ARTTIRMAK İÇİN NE YAPILMALI?


-VAKIA SURESİNİ OKUMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİLMELİ

Fakirlikten kurtulmak için Vakıa Suresinin okunmasını öneren Efendimiz (SAV), “Kim ki vakıa süresini her gece okursa ona ebediyyen sefalet isabet etmez, kim ki bu sureyi her sabah okursa ona ebediyyen fakirlik yaklaşmaz.” (Havassul Kur'an, İmamı Ya’fi) buyurmaktadır.


- SADAKA ÇIKARTILABİLİR
Ebû Hüreyre’den (r.a.) rivayetlerine göre, Efendimiz (SAV) şöyle buyurmuştur: “Sadaka/zekât vermek, maldan hiçbir şey eksiltmez...” (Müslim, Birr, 69)


- GÜNDÜZ UYKUSU AŞIRIYA KAÇMAMALI
“Sabah uykusu rızka manidir.” (Beyhaki, Şuabu’l-İman, 6/401) şeklinde buyrulan hadis-i şerife baktığımızda rızkımızda eksiklik olmaması için gün içerisindeki işlerimize erkenden başlamamız gerektiği anlaşılabilir.

Sonraki Haber