Roblox açıldı mı? Yasaklı Roblox ne zaman açılacak?

Yaklaşık 15 milyon kadar kullanıcısı olan ve Roblox Corporation tarafından geliştirilen Roblox'a 7 Ağustos tarihinden itibaren BTK tarafından erişim engeli getirilmişti. Peki, Roblox ne zaman açılacak?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan karar doğrultusunda 7 Ağustos tarihinden itibaren çevrimiçi oyun platformu olan Roblox'a erişim engeli getirilmiş ve milyonlarca kullanıcı bu duruma oldukça üzülmüştü. Erişim engeli kararı sonrasında yasaklanan Roblox için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bazı açıklamalarda bulundu.

ROBLOX NEDEN YASAKLANDI?

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasamız gereği çocukların korunmasının devletin birincil sorumluluğu olduğunu söyleyerek Roblox'a getirilen erişim engelinin gerekçesi olarak, platformda çocuk istismarına yol açabilecek içeriklerin bulunmasını gösterdi ve bu nedenle Roblox, 7 Ağustos tarihi itibariyle yasaklandı.

ROBLOX AÇILDI MI?

Roblox Corporation tarafından geliştirilen bir çevrimiçi oyun platformu ve oyun oluşturma sistemi olan Roblox henüz açılmadı. Roblox'un yeniden ne zaman açılacağı konusunda kesin bir tarih bulunmuyor.

Sonraki Haber