Hem kıyıda hem gölde... Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 11. gününde devam ediyor

Van'da 27 Eylül Cuma gününden bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 11. gününde de sürüyor. Rojin'in bulunması için ekipler tüm imkanlarını kullanarak hem gölde hem de kıyıda arama yapıyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül Cuma günü arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyerek çıktı. 27 Eylül'den bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin'i arama çalışmaları sürüyor.

Sahilde cep telefonu ve kulaklığı bulunan Rojin'in bulunması için ekipler tüm imkanlarını kullanarak hem gölde hem de kıyıda arama yapıyor.

SU ALTI GÖRÜNTÜLEME CİHAZLARI KULLANILIYOR

Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ve AFAD dalgıç ekipleri, su altı görüntüleme cihazı kullanarak gölün derinliklerinde çalışma yürütüyor.

Koruma Daire Başkanlığına bağlı Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğünce gönderilen yandan taramalı sonar cihazıyla da bölge kontrol ediliyor.

Kabaiş'in ailesi ve yakınları da aramanın yapıldığı bölgede bekleyişlerini sürdürüyor.

NE OLMUŞTU?

Van'da üniversite öğrencisi olan Rojin Kabaiş 27 Eylül tarihinde yurtta akşam yemeğini yedikten sonra Van Gölü'ne doğru yola çıktı. Yemekten önce arkadaşına gölde çakıl taşı toplamaya gideceğini söyleyen Rojin'den haber alınamaması üzerinde 28 Eylül tarihinde polise haber verildi.

Rojin Kabaiş kaybında arama çalışmaları 10'uncu gününde. Van Gölü'nde dalgıçların katıldığı aramada daha önce Rojine'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulunmuştu. Telefon incelemeye alındı.

Rojin Kabaiş'in çakıl taşı toplamayı arkadaşına teklif ettiği ancak olumsuz yanıt alması üzerine yalnız gittiği belli oldu. Annesiyle telefonda konuşan Kayıp Rojin'in marketten kahve, su, kek alacağını söylediği ortaya çıktı.

AFAD ekiplerinin de katıldığı Van Gölü üzerinde henüz Rojin Kabaiş'e ait bir iz bulunamadı. Öte yandan ekipler farklı ihtimalleri de değerlendiriyor.

Sonraki Haber