Telefonu incelendi... Rojin kaçtı mı, kaçırıldı mı, öldürüldü mü? Rojin Kabaiş nerede?

Van'da kaybolan Rojin Kabaiş'ten 12 gündür haber alınamıyor. Arama kurtarma çalışmaları, 'Rojin kaçtı mı, kaçırıldı mı, öldü mü, öldürüldü mü' gibi tüm şüpheler değerlendirilerek gölde tekne ve botlarla, karada polis, AFAD, itfaiye ve gönüllü arama ekiplerinin katılımıyla devam ediyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş'ten 27 Eylül'den bu yana haber alınamıyor. Ekipler, 'Rojin kaçtı mı, kaçırıldı mı, öldü mü, öldürüldü mü' gibi tüm şüpheleri değerlendirerek çalışmalarını yürütüyor.

Kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkıp geri dönmeyen Rojin Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül'de saat 12.00 sıralarında polise haber verdi. Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt verdiği tespit edildi.

TELEFONU İNCELENDİ

Kabaiş'in arkadaşları, 28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Yüksek düzeyde şifreli olan telefon incelenmek üzere polise teslim edildi. Telefon incelemesini yapan ekipler tarafından dikkat çeken bir durum tespit edilmedi. Rojin'in ailesi dışında görüşme yaptığı farklı bir numara tespit edilmedi.

Polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekiplerinin katıldığı arama çalışmaları, 12'nci gününe girdi. Göl üzerinde tekne ve botlarla, karada da polis, AFAD, itfaiye ve gönüllü arama birliklerinin katıldığı arama çalışmalarında polis helikopteri zaman zaman alçak uçuşlar yaparak destek veriyor.

HASSAS BURUNLU İZ KÖPEKLERİ DE KATILDI

Ekipler, iskele sahilinden Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Bardakçı Mahallesi'ne kadar ekipler her yeri detaylıca arıyor. AFAD'ın deprem bölgesinde kullandığı hassas burunlu iz köpeklerinin de kullanıldığı arama çalışmalarında, gönüllü arama kurtarma ekipleri de termal kameralı dronla göl üzerini ile etrafını tarıyor. Çalışmalarda, yandan taramalı sonar ile su üstü radar cihazları da kullanılıyor.

'O BENİM DEĞİL HERKESİN ROJİN'İ'

Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş, kızının bulunması için seslendi. Baba Kabaiş, “Eşyalarını ertesi gün sabah başka öğrenciler bulmuş. Herkesten rica ediyorum. İnşallah gören varsa, haber verirse çok memnun oluruz. Benim Rojin'im değil, benim ciğerim değil, herkesin Rojin'idir. Herkesin ciğeridir. Herkes elini vicdanına koysun. Gördüğü zaman bize haber verse çok iyi olur. Çok memnun olurum. İnşallah da buluruz.” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber