Rojin'den acı haber geldi! Rojin Kabaiş'in cansız bedeni bulundu...

Van’da kaybolan ve 18 gündür aranan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin'den acı haber geldi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rojin'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.

Tüm Türkiye'nin gözü, kulağı Van'dan gelecek güzel haberdeydi... 27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da kaybolan ve 18 gündür aranan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'ten acı haber geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rojin'in cansız bedeninin Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulunduğunu duyurdu.

Bakan Yerlikaya şunları paylaştı:

"27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum."

'YÜZ ÜSTÜ YATARKEN BULUNDU'

CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz canlı yayında, Rojin'in nasıl bulunduğunu anlattı. Tokaz, "Rojin'in cansız bedeni çukur bir alanda yüz üstü yatarken bulundu. Adli Tıp ekibinin bölgeye gelmesi bekleniyor." dedi.

Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş (21), üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra Diyarbakır'dan Van'a gelip, 25 Eylül günü yurda yerleşmişti.

27 Eylül günü ise kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrıldı. Ardından Rojin'den haber alınamaması üzerinde 28 Eylül tarihinde polise haber verildi.

Arama çalışmalarında, Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulunmuştu. Aramaların 13'üncü gününde de Van Gölü kıyısında başörtüsü bulunmuştu.

ROJİN'İ KİMİN BULDUĞU ORTAYA ÇIKTI

13’üncü gününde Van Gölü kıyısında başörtüsü bulunan Kabaiş’in cansız bedeninin ise bugün Molla Kasım Mahallesi’ndeki bahçıvan arkadaşını ziyarete giden Mehmet Emin Ankay tarafından bulunduğu ortaya çıktı.

Saat 14.10 sıralarında bahçıvan arkadaşının bahçeyi sularken kendisinin de Van Gölü sahilinde bir karartı gördüğünü dile getiren Ankay, ne olduğunu merak ederek yaklaşınca ceset olduğunu fark ederek jandarmaya haber verdiğini söyledi. Ankay, jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede cesedin kayıp Rojin’e ait olduğunun belirlendiğini ifade etti.

Sonraki Haber