Rojin'i arama çalışmaları sürüyor: Kadavra köpeği o bölgede tepki verdi!

Van'da kaybolan Rojin Kabaiş'ten 16 gündür haber alınamıyor. Arama çalışmaları devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. Aramalara katılan kadavra köpeğinin tepki vermesi üzerine aramalar, kazı çalışmasının yapıldığı bölgede yoğunlaştı.

Van’da 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söyleyerek yurttan çıktı. Rojin’in birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının olumsuz yanıt vermesi üzerine tek başına gittiği tespit edildi.

Geri dönmeyen Rojin Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül'de saat 12.00 sıralarında polise haber verdi.

Telefonla konuştuğu annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı. Arama çalışmalarının başlaması üzerine Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon incelenmek üzere polise teslim edildi.

Rojin'in yurttan ayrılma anları görüntüde yer alırken, giriş-çıkış kartını turnike ekranına okuttuğu görülüyor. Rojin'in elinde telefon yer alırken, ayağında ise sarı terlikleri bulunuyor.

Rojin'in yanında da valiz/çanta bulunmuyor. Bu nedenle Rojin’in kaçmış olabileceği ihtimali düşünülmüyor.

BÖLGE DİDİK DİDİK ARANIYOR

Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmalara, polis ekipleri zaman zaman havadan destek veriyor. Çalışmalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar, polisin su altı görüntüleme cihazları da kullanılıyor.

Göl üzerinde tekne ve botlarla, karada polis arama kurtarma, jandarma, AFAD, İtfaiye ve gönüllü ekipler tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki sahil didik didik aranıyor.

KADAVRA KÖPEĞİ O BÖLGEDE TEPKİ VERDİ!

Rojin’in kaybolduğu günden sonra Bardakçı Mahallesi'ne giriş çıkış yapan yaklaşık 400 araç incelendi. 10 Ekim günü Rojin'e ait başörtüsü sahilde bulundu. Rojin'i arama çalışmaları özellikle başörtüsünün bulunduğu Kampüs sahilindeki sazlıklar ile Bardakçı Mahallesi'ndeki metruk yapılar arasındaki bölgede yoğunlaştı.

Diyarbakır ve Erzurum emniyet müdürlüklerinden getirilen kadavra köpekleri de arama çalışmalarında kullanılıyor. Aramalar 16'ncı güne girerken, kadavra köpeğinin tepki vermesi üzerine bölge metal dedektörü ile tarandı. Polis ekipleri bazı noktalarda da kazı yaptı.

Bardakçı Mahallesi'ndeki metruk yapılar, evlerin bahçeleri ile kampüs yakınındaki sazlıklar da kontrol ediliyor. Ancak yapılan çalışmalarda şu ana kadar Rojin'e ait hiçbir ize rastlanmadı.

Sonraki Haber