Ronaldo'ya kırbaç yalanı!

Türk basınında yabancı kaynaklı yapılan Cristiano Ronaldo'nun İran'a bir daha girerse kırbaç cezası alacağı haberi külliyen yalan çıktı. İran'da böyle bir ceza kanunu yokken, Ronaldo'ya açılan bir dava da yok

Dünya futbolunun en büyük yıldızlarından Cristiano Ronaldo kariyerine Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımında devam ediyor. Portekizli yıldız, Asya Şampiyonlar Ligi kapsamında gittiği İran'da büyük bir coşkuyla karşılaşmış, İran halkı Ronaldo için yollara düşmüştü. Dün ise Türk basınında Ronaldo üzerinden İran'ı kötüleme haberleri çıktı. Yabancı kaynaklı olan haberlerde, Cristiano Ronaldo, portresini çizen İranlı ressam Fatemeh Hamami'ye dokunduğu ve sarıldığı için İran'da 99 kırbaç cezasıyla yargılanmaya başlandığı söylendi. haberde ayrıca İran yasalarında bekar bir kadına dokunmanın cezasının zina ile eşdeğer olduğu ve 99 kırbaç gerektirdiği belirtildi. Ronaldo'nun, pişman olduğunu dile getirir ve bir daha yapmayacağını söyleyerek yemin ederse 99 kırbaç cezası affedileceği belirtildi.

BÖYLE BİR YASA YOK

Ancak İran'da böyle bir kırbaç cezası yok. Aydınlık'ın ulaştığı bilgilere göre Portekizli futbolcuya İran'da açılmış böyle bir dava da yok. Eğer İran'da böyle yasa olsa dahi ünlü futbolcu İran vatandaşı olmadığı için, ceza alması olanaksız.

İRAN HALKI RONALDO'YU BAĞRINA BASMIŞTI

Al Nassr, Asya Şampiyonlar Ligi'ndeki Persepolis maçı için geçtiğimiz ay İran'a giderken, Suudi Arabistan ekibinin süper yıldızı Cristiano Ronaldo büyük ilgiyle karşılanmıştı. Portekizli futbolcuyla fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarışan İranlı futbolseverler izdihama sebep olmuştu. Hatta Al Nassr da son antrenmanı da güvenlik gerekçesiyle iptal edilmişti.

RONALDO'YA İRAN HALISI

Asya Şampiyonlar Ligi (AFC) grup maçları kapsamında, İran'a gelen Al Nassr oyuncusu Cristiano Ronaldo'ya İran halısı hediye edilmişti. Cristiano Ronaldo'ya halıyı, Persepolis Tahran Kulübü Başkanı Rıza Derviş verdi.

MEDYADA YALAN HIZLICA YAYILDI

Ronaldo'ya kırbaç cezası verileceği yalanı medyada da oldukça yayıldı... Hem Türk medyası hem de yabancı basın bu haberi hızlıca manşetlerine taşıdı. 

 

Sonraki Haber