Pastanedekilerden lezzetli: Nefis muzlu rulo pasta tarifi! Muzlu rulo pasta nasıl yapılır?

Muzlu rulo pasta yumuşacık pandispanya keki ve yoğun kıvamıyla büyük küçük herkesin beğenisini topluyor. Kafede yapılandan farksız muzlu rulo pasta hazırlamak istiyorsanız doğru adrestesiniz. 4-6 kişilik bu tarif 30 dakikada hazırlanıyor ve 20 dakikada pişiriliyor. İşte muzlu rulo pasta tarifi...

Pastaneden aldıklarınız gibi şık ve leziz bir muzlu rulo pasta yapmak için buyurun mutfağa! Rulo pastayı sarmak ne kadar zahmetlidir bilirsiniz. Bu tarif ve videolu anlatımı sayesinde pratik bir şekilde siz de yapabilirsiniz.

Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

KEKİ İÇİN:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı (tepeleme)un
1 paket vanilin
2 çay kaşığı kabartma tozu

KREMASI İÇİN:

2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı un
1/2 çay bardağı toz şeker
1adet küçük boy yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
60 gram beyaz çikolata(doğranmış)

İÇİ İÇİN:

2 adet muz

ÜZERİ İÇİN:

1 yemek kaşığı pasta süsü
2 yemek kaşığı pudra şekeri

MUZLU RULO PASTA TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Keki fırından çıkardıktan sonra 3-4 dakika bekleyin ve ardından pişirme kağıdıyla birlikte rulo şeklinde sarın. Çok soğutursanız sarmanız zor olacaktır.

MUZLU RULO PASTA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Keki için; yumurta ve toz şekeri köpük haline gelene kadar çırpın. Su ve sıvı yağı ekleyin. Un, vanilin ve kabartma tozunu karışıma eleyerek ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp yoğun akışkan bir karışım elde edin.

Kek harcını pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın ve eşit dağılacak şekilde yayın. 170 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 3-4 dakika bekleyin ve ardından pişirme kağıdıyla birlikte rulo şeklinde sarıp bu şekilde oda sıcaklığında bekletin.
Kreması için; tencerede süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilini karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşan kremaya tereyağı ve beyaz çikolata parçalarını ekleyip karıştırın, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında 2 saat bekletin.
Rulo şeklinde beklettiğiniz keki açın ve içine beyaz çikolatalı kremadan bir katman halinde sürün. Kekin uç kısmına doğru muzları dizin ve rulo halinde sarın. Hazırladığınız rulo pastayı buzdolabında en az 1 saat bekletin.

Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpiştirin. Süslemek için beyaz çikolatalı kremayı şerit şeklinde üzerine sıkın ve pasta süsü serpiştirip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber