Rusevi ve MÜZED’den ilk ortak konser

Rusya’nın Ankara’da kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerini yürüten Rus Evi Ankara, Başkentlileri sanatla buluşturmaya devam ediyor. Ücretsiz düzenlenen etkinliklere Ankara’da yaşayan Rus vatandaşları ve Ankaralı sanatseverler yoğun ilgi gösteriyor.

Rus Evi Ankara, önceki akşam Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED) Oda Müziği Orkestrası’yla bir etkinlik yaptı. Hilal Mahallesi Rabindranath Tagore Caddesi’nde bulunan Rus Evi Konser Salonu’nda düzenlenen konser, dinleyiciler tarafından yoğun bir ilgi ve beğeniyle izlendi. Evren Şen yönetiminde verilen konserde, Solistler Ceren Erenler (Soprano), Melike Bozkuş (Soprano) ve Şakir İlyasoğulları (Tenor), Muammer Sun’un “Bozkırın Sesi” eserinden Üzeyir Hacıbeyov, Tchaikovsky, Shostakovich, Strauss ve Puccini’ye kadar çeşitli eserleri seslendirdi.

‘TÜRK VE RUS SANATÇILARI ANKARALILARLA BULUŞTURUYORUZ’

Konser sonrası Aydınlık’a konuşan Rus Evi Ankara Müdürü Doç. Aleksandr Sotniçenko, “Salonumuz ve etkinliklerimiz Ankaralı sanatseverlere her zaman açık. MÜZED ile ilk defa konser düzenledik. Türkiye ve Rusya’dan sanatçıları Ankaralılarla buluşturmaya devam edeceğiz. İzleyenler çok mutlu, biz de çok mutluyuz.” dedi.

MÜZED Oda Müziği Orkestrası Şefi piyanist Evren Şen de, “Bu etkinliğin en önemli amacı hem kendimizi geliştirmek hem de birbirimizi tanımak amaçlı bir araya gelmemizdi. 3 senedir faaliyet yürüten orkestramız, ulusal ve uluslararası etkinliklerle kendini tanıtıyor. Rus Evi’ne de teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber