Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan iki devletli çözüm çağrısı

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, '1967 sınırları içinde egemen bir Filistin devletinin Doğu Kudüs'teki başkenti ile İsrail'le barış ve güvenlik içinde bir arada bulunması gerekiyor' dedi.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, Kahire Barış Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Filistin-İsrail çatışmasını durduracak eylemler üzerinde anlaşılması gerektiğinin altını çizdi.

Bogdanov şu ifadeleri kullandı:

BM Güvenlik Konseyi'nde şiddetin durdurulması, rehinelerin derhal serbest bırakılması, Gazze'de insani bir felaketin önlenmesi ve çatışmanın bölge geneline yayılmasının engellenmesi için acil tedbirlerin alınmasını talep eden bir karar tasarısı hazırladık. Rusya'nın girişimi, aralarında Arap dünyasından 17 devletin de bulunduğu 30 ülke tarafından desteklendi. Ne yazık ki ABD'nin olumsuz tutumu nedeniyle BM Güvenlik Konseyi, uluslararası barış ve güvenliği korumak olan temel yasal amacını yerine getirememiştir. Sonuç ortadadır: Gazze'de bir hastaneye yapılan saldırı sonucunda yüzlerce insanın ölümü de dâhil olmak üzere, sivil kayıpların artması ve sivil altyapının tahrip edilmesiyle birlikte tırmanışın devam etmesi engellenememiştir.

Sonraki Haber