Patruşev: Rusya-Ukrayna müzakerelerinin durmasından ABD ve İngiltere sorumlu

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, ABD, İngiltere ve müttefiklerinin özel askeri harekatın sonlandırılması amacıyla yürütülen Rusya-Ukrayna müzakerelerinin durmasında sorumluluğu bulunduğunu belirtti.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, ABD, İngiltere ve müttefiklerinin özel askeri harekatın sonlandırılması amacıyla yürütülen Rusya-Ukrayna müzakerelerinin durmasında sorumluluğu bulunduğunu vurguladı.

12. BRICS Ülkeleri Üst Düzey Güvenlik Temsilcileri Buluşması'nda konuşan Patruşev, "Rusya, Ukrayna'daki askeri faaliyetlerin bitmesini sağlayacak siyasi ve diplomatik anlaşmalara en kısa sürede varılmasına ilgi duyuyor. Fakat şu anda Moskova ve Kiev arasındaki müzakereler, Ukrayna tarafından donduruldu. Bilhassa ABD, İngiltere ve müttefiklerinin yıkıcı eylemleri, Rusya-Ukrayna diyaloğunun sonlanmasına neden oldu" dedi.

Batılı ülkelerin Ukrayna'ya silah tedarikini genişletmeye ve yaptırım baskısını artırmaya devam ederek Moskova'ya baskı yapmayı umduğunu kaydeden Patruşev, yapıcılıktan uzak olarak nitelediği bu adımların yalnızca çatışmanın suni olarak uzamasına, daha fazla can kaybına ve yıkıma yol açtığının altını çizdi.

Sonraki Haber