Rusya, Libya’dan çekilmeye başladı

Ateşkesle birlikte Rus özel güvenlik şirketi Wagner’in Libya’dan çekilmeye başladığı bildirildi.

Rus basınına Wagner için çalışan bir paralı askerin yazışmaları yansıdı. Bu yazışmada paralı askerin Whatsapp üzerinden yakınıyla konuşurken Wagner’e çalışan bütün askerlerin sözleşme süreleri dolmadan ülkelerine geri gönderildiğini ifade ettiği görülüyor.

Rus basını, bu bilginin tam olarak teyit edilmediğini bildirmekle birlikte Wagner’in Libya macerasının son bulduğu kaydediliyor.

Aydınlık, bu konuyu Rus güvenlik kaynaklarına sordu. Kaynaklar, bilginin doğru olduğunu, ancak tam bir çekilmenin değil, askerlerin kısmen evlerine geri döndüklerini ifade ettiler. Tamamen çekilmenin sürece yayıldığını belittiler.

Özel bir kuruluş olmaklar birlikte, Wagner’in bu hareketinin Türkiye ve Rusya’nın çabaları sonucunda sağlanan ateşkesin bir sonucu olduğu ve İdlib’deki gelişmelerle birlikte devamının geleceği kaynakların verdiği bilgiler arasında.

Aydınlık’ın görüştüğü kaynaklar, 5 Mart’ta gerçekleşecek Erdoğan-Putin zirvesine de oldukça iyimser yaklaşıyor. İki liderin de tansiyonu düşürmek konusunda kararlılıklarını birbirlerine bildirdikleri, 5 Mart’ta bunun somut adımlarının atılacağı Aydınlık’a yansıyan bilgilerden. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı’nın verdiği sözlere güvenmediği ve kendisini yalnız bırakacaklarından emin olduğunu bildiği ifade ediliyor.

Sonraki Haber