Rusya-Ukrayna görüşmelerinde son durum ne? Ukrayna tarafından kritik açıklama

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Podolyak müzakerelerle ilgili açıklama yaptı. Podolyak, birkaç gün ile bir buçuk hafta arasında anlaşmazlıkların ortadan kalkabileceğini söyledi.

Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı operasyon devam ederken müzakarelerde sürüyor. Operasyonun ne zaman süreceği, müzakerelerde uzlaşma sağlanıp sağlanamayacağı merak konusu iken Ukrayna tarafından önemli bir açıklama geldi.

BİRKAÇ GÜN İLE BİR BUÇUK HAFTA SÜREBİLİR

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Mikhail Podolyak, Virtual Polonya internet portalına verdiği röportajda, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerdeki anlaşmazlıkların birkaç gün ila bir buçuk hafta süreceğini söyledi. Podolyak, "Şimdilik Rus ve Ukrayna delegasyonları tutumlarına bağlılar. Anlaşmazlıkların ortadan kaldırılması birkaç gün ila bir buçuk hafta sürebilir. Bu süre zarfında bir barış anlaşması hazırlamaya daha da yaklaşacağız" dedi.

Rus-Ukrayna müzakerelerinin ilk turu 28 Şubat'ta komşu Belarus'un Gomel Bölgesi'nde yapıldı. Beş saat sürdü. İkinci tur, 3 Mart'ta Belarus'un Belovezhskaya Pushcha kentinde gerçekleşti. Delegeler 7 Mart'ta Brest Bölgesi'nde üçüncü kez bir araya geldi. 10 Mart'ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba aralarında bir toplantı yaptı. Türkiye'nin Antalya'daki diplomatik forumu. Şu anda Moskova ve Kiev arasındaki görüşmeler her gün video bağlantısıyla yapılıyor.

Sonraki Haber