Rusya’da seçim tarihi belli oldu

Rus parlamentosunun üst kanadı bir sonraki başkanlık seçimi için resmi tarih olarak 17 Mart 2024'ü belirledi.

Komisyon Başkanı Ella Pamfilova'nın verdiği bilgiye göre, Merkez Seçim Komisyonu bugün seçim organizasyonuna ilişkin ilk resmi toplantısını yapacak. Pamfilova, "düzgün bir şekilde gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinin" birçok açıdan Rusya'nın güçlenmesini garanti edeceğini söyledi. Parlamentonun üst kanadının başkanı Valentina Matvienko yaklaşan seçimleri "tarihi" olarak nitelendirerek şunları söyledi:

"Rusya'nın günümüzün temel sorunlarına vereceği yanıtın başarısı her şeyden önce bu başkanlık seçimlerine bağlıdır. Açıkçası tüm dünya bizi izliyor olacak. Çünkü Rusya Federasyonu bugün adil bir küresel geleceğin başlıca mimarlarından biridir." Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir dönem daha aday olma olasılığı konusunda daha önce yorum yapmaktan kaçınmış ve parlamentonun oylamanın ne zaman yapılacağına karar vermesinin ardından konuyla ilgili açıklama yapacağını söylemişti.

SON SEÇİM 2018’DE YAPILDI

Rusya'da son başkanlık seçimi 2018 yılında yapıldı. CPRF, LDPR, Rus Halk Birliği, Sivil İnisiyatifler, Rusya Komünistleri, Yabloko ve Büyüme Partisi'nden adaylar katıldı. Putin kendi adaylığını koydu ve oyların yüzde 76'sından fazlasını aldı. CPRF'nin adayı Pavel Grudinin de yüzde 11'in üzerinde oy alarak ikinci oldu.

Sonraki Haber