Rusya'dan insani koridor açıklaması

Rusya Ulusal Savunma Yönetim Merkezi Başkanı Mikhail Mizintsev, Rus kuvvetlerinin milliyetçilere Mariupol'u insani koridorlar aracılığıyla 21 Mart'ta Moskova saatiyle 10:00-12:00 arasında silahsız bırakma imkanı vereceğini söyledi.

Rusya Ulusal Savunma Yönetim Merkezi başkanı Mikhail Mizintsev Pazar günü yaptığı açıklamada, Mariupol'dan gelen insani koridorların Pazartesi sabahı saat 10'dan itibaren doğu ve batı yönlerine açılacağını söyledi.

Altı ülkeden 184 yabancı da dahil olmak üzere 130.000'e kadar sivil hala şehirde rehin tutulduğunu söyleyen Mizintsev, "Rusya, bunu dikkate alarak, insan hayatını kurtarmak ve Mariupol'un altyapısını korumak için 21 Mart'ta yarın Moskova saatiyle 10:00'dan itibaren Ukrayna tarafıyla yapılan anlaşmayla Mariupol'dan doğu ve batı yönlerine insani yardım koridorları açacak. Durumlarının tamamen umutsuzluğunu ve daha fazla direnişin anlamsızlığını fark eden neo-Nazilerin ele geçirilen radyo görüşmelerinin temeli" dedi. Mizintsev Rus güçlerinin ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin (DPR) birimlerinin ateşkes ilan edeceğini belirtti.

Sonraki Haber