Rusya'dan 'nükleer silah' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre Rusya, Belarus dışında herhangi bir ülkeye nükleer silah konuşlandırmayı düşünmediklerini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Belarus'tan başka ülkelerde nükleer silah konuşlandırmayı planlamadıklarını söyledi.

NATO'NUN 'SALDIRGAN' YAKLAŞIMI VURGUSU

Ryabkov, Rusya'nın başkenti Moskova'da BRICS temsilcileri ile düzenlenen basın toplantısında güncel konulara dair açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın Belarus'tan başka ülkelere taktik nükleer silah yerleştirmeyi planlayıp planlamadığı yönündeki soruyu Ryabkov, "Hayır, planlamıyoruz." diye yanıtladı.

NATO'nun Rusya'ya yönelik "saldırgan" yaklaşım sergilediğini belirten Ryabkov, bu nedenle Belarus'a nükleer silah yerleştirdiklerini söyledi.

'ABD'NİN HAMLESİNE KARŞI KOYMAK İÇİN BİR YOL BULACAĞIZ'

Ryabkov, "Russia Today" (RT) televizyon kanalına verdiği röportajda ise ABD'nin İngiltere'de nükleer silah konuşlandırmayı planladığı yönündeki haberleri değerlendirerek "Eğer onlar, İngiltere'de nükleer silahın konuşlandırılmasının Rusya'yı durduracağını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bu, bizi durdurmayacak. Buna karşı koymak için bir yol bulacağız." ifadelerini kullandı.

İngiltere'ye yerleştirilecek nükleer silahın ABD ve NATO'nun güvenliğini sağlamayacağını savunan Ryabkov, ABD'ye, gerginliği artıran yaklaşımdan vazgeçmeleri çağrısında bulundu.

Sonraki Haber