Rusya'dan peşpeşe "Kur'an-ı Kerim" açıklaması

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına Rusya sert tepki gösterdi. Rusya'nın dini kurumları kışkırtmaya dikkat çekti.

İslam düşmanı Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan'ın, İsveç polisinin koruması altında Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim mushafını yakarak gerçekleştirdiği kışkırtmaya tepkiler sürüyor.

Rusya Müslümanları Dini İdaresi ve Moskova Patrikhanesi skandal eyleme tepki gösterdi.

Rusya Müslümanları Dini İdaresi yazılı açıklamasında "Stockholm’de Kur’an-ı Kerim yakılması barbarlık olup bunu şiddetle kınamaktayız. Bunu yapanlar, dinler arasında nefret ateşini körükleyerek belirli insan gruplarını siyaseten harekete geçirmeye çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

Moskova Patrikhanesi ise “İsveç’te Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’in yakılması kabul edilemez bir vandalizm eylemidir. Başka bir kişi için kutsal olana tüküremezsiniz. Siyasi mücadelede insanlık sınırları aşılamaz ve dini kutsallar rencide edilemez” diyerek üst perdeden tepki gösterdi.

RUSYA'NIN YAPTIĞINI İDDİA ETTİLER

Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar Gazetesi, kışkırtıcı eylemin Rus etkisiyle yapıldığını iddia etti. Gazete manşetinde "Putin bu işin neresinde?" diyerek Rusya'yı sorumlu tuttu.

Rıza Zelyut'ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İddia ediyorum: İsveç'te, Kuran'ın indiği Arabistan'ın elçiliği dururken Türk elçiliği önünde Kuran yakma işi, Putin'in operasyonudur. Hem dostu Erdoğan'a kamuoyu desteği... Hem de İsveç'in NATO'ya alınmasına Türkiye engeli getirmek. Bu işten kim kârlı çıkıyor, ona bakın yeter" diyerek Rusya'yı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

NE OLMUŞTU?

İslam düşmanı Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, İsveç polisinin koruması altında Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmış ve Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren bir karikatür de açmıştı. Paludan'ın insanlık dışı eylemine Türkiye tepki göstermişti.

Sonraki Haber