Rusya'dan yatırım teşviki

Rusya’nın tekstil kenti olarak da bilinen ve son dönemde Türk iş insanları tarafından da yakından takip edilen İvanovo bölgesinin Ekonomik Kalkınma Bakanı ve Dairesi Başkanı Dmitriy Tuguşev, İstanbul’da Türk iş insanları ile bir araya geldi.

Toplantıda bölgede yatırım yapacak iş insanlarının yatırım tavsiyeleri görüşüldü. Rusya’nın tekstil kenti olarak da bilinen İvanovo bölgesi son zamanlar da birçok ekonomik yatırım açısından Türk iş insanlarının da ilgisini çekmeye başladı. Bazı iş insanları bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Yatırım kararı da alan iş insanları, yaşanan bu gelişmelerin ardından bölgeye daha fazla Türk yatırımcı çekmek istiyor. Sputnik Türkiye'nin haberine göre, İvanovo Ekonomik Kalkınma Bakanı ve Dairesi Başkanı Dmitriy Tuguşev’in de katıldığı toplantıya Türkiye’den çok sayıda iş insanı katıldı. Toplantıda bölge yetkilileri İvanovo hakkında bilgiler vererek bölgeye gelen yatırım yapacaklar için çeşitli cazip teşvikler vereceklerini kaydetti.

'İSTİŞARE ETMEK ZORUNDASINIZ'

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan iş insanı Halis Kahriman, “Bu tür görüşmelerin hem iş dünyası hem bizler hem de ülkemiz için iyi sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Gittikçe globalleşen bir dünyada istişare etmek zorundasınız. Bu tür görüşmeleri önemsiyoruz.” dedi.

Rusya ile valiz ticaretiyle başlayan ekonomik ilişkilerin şu an çok ileri seviyede olduğunu beliren Kahriman, “Rusya bize uzak bir ülke değil. Kendi bölgemizin içerisindeki bir ülke. Bundan 35 yıl öncesine gittiğimiz zaman valiz ticareti ile başlayan bir ticaretimiz olmuştur. Bu ticaret milyar dolarları aşmış durumda. Bunlar önemlidir. Ben bakan beye de ilettim, bu iş kazan-kazan olursa ticari bir sonuç alınabilir. Tek taraflı olmuyor. Bizler de bunun mücadelesini vereceğiz. Başaracağımıza inanıyoruz. Yeni gelişen ve teşviklerin yoğun olduğu bir bölge. Bu teşviklerin anlamı ve önemi büyük olduğu için iş dünyasını oraya çekiyor.” diye konuştu.

Sonraki Haber