Rus Büyükelçi’den Perinçek’e ziyaret

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov, Perinçek'i ziyaret etti. Erkhov, 'Doğu Perinçek, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük politik liderlerinden biridir. Tecrübeli bir dosta danışmak her zaman çok faydalı oluyor.' dedi

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i parti genel merkezinde ziyaret etti. Ziyaret sırasında Perinçek, “Çok tarihi bir süreçte bu görüşmeyi yapıyoruz.” derken, Rusya Büyükelçisi Erkhov da, “Doğu Perinçek, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük politik liderlerinden biridir. Tecrübeli bir dosta danışmak her zaman çok faydalı oluyor.' sözlerini kullandı.

BÜYÜKELÇİ ERKHOV: DÜNYADA BÜYÜK BİR DEĞİŞİM OLUYOR

Sözlerine “Değerli dostumuz Sayın Doğu Perinçek ile her zaman görüşmekten çok büyük memnuniyet duyuyorum.” diyerek başlayan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Erkhov, devamında şunları dile getirdi:

“Doğu Perinçek, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük politik liderlerinden biridir. Zaman zaman yaptığımız görüşmeler çok faydalı oluyor. Uluslararası, bölgesel ve Rusya-Türkiye arasındaki meselelerle ilgili iki taraflı fikir paylaşımları yapıyoruz. Tecrübeli bir dosta danışmak her zaman çok faydalı oluyor.

"Yaşadığımız çok zor zamanlarda bunun gibi tavsiyeler çok değerli oluyor. Dünyada büyük bir değişim oluyor. Çok kutuplu bir dünyaya dönüyoruz. Şimdi Rusya’nın Kazan şehrine çok değerli devlet başkanları geliyor. Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan’ı da Kazan’a bekliyoruz. Sayın Erdoğan’ın ziyaretinin çok başarılı olacağını ümit ediyorum.”

PERİNÇEK: ÇOK TARİHİ BİR SÜREÇTE GÖRÜŞÜYORUZ

Büyükelçi Erkhov’u ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Perinçek, çok tarihi bir süreçte bu görüştüklerini belirterek şöyle konuştu:

“Türkiye ve Rusya, önümüzdeki dönem Çin ve İran ile birlikte dünyada ABD emperyalizminin ve İsrail’in saldırganlığının önlenmesinde, dünyaya huzur ve barış getirilmesinde, dünya savaşının önlenmesinde en başta rol oynayan ülkeler. Onun için Türkiye- Rusya dostluğu yalnız bölge çapında değil, dünya çapında tarihsel rollerin eşiğindedir.

"Rusya’nın Ukrayna cephesinde Amerikan emperyalizmi ve ortaklarına karşı kahramanlığını buradan selamlıyoruz ve bütün kalbimizle onların yanındayız. Türk milleti, yapılan anketlerde yüzde 90 oranında Rusya ve Çin dostluğuna önem veriyor. O yüzden Rusya ile Türkiye’nin arasını açmaya yönelik Atlantik propagandalarının hiçbir değeri yoktur.

"Biz Türkiye ve Rusya olarak yükselen Asaya uygarlığının kurucuları içindeyiz ve önündeyiz. Sayın Büyükelçimizle bu büyük tarihsel sorumluluklarımızı görüşeceğiz.”

Sonraki Haber