Rusya'nın önemli isimlerinden Putin'e destek açıklamaları

Rusya'da paralı asker grubu Wagner ve devlet arasında yaşanan kriz hakkında Putin'e destek açıklamaları devam ediyor.

Rusya'da paralı asker grubu Wagner ve devlet arasında yaşanan kriz hakkında, Rusya'nın önemli isimleri Putin'e destek açıklamalarına devam ediyor.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, herkesi 'dıştaki ve içteki düşmanı' yenmek için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in etrafında birleşmeye çağırdı.

Medvedev, Telegram paylaşımında şunu yazdı: “Şu anda, vatanımızı parçalamak isteyen dış ve iç düşmanı yenmek, devletimizi kurtarmak için önemli olan Devlet Başkanı, ülkemizin silahlı kuvvetlerinin Yüce Başkomutanı etrafında birleşmek. Bölünme ve ihanet, çok büyük trajediye, evrensel felakete giden yoldur. Buna izin vermeyeceğiz. Düşman bozguna uğratılacak! Zafer bizim olacak!”

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Başkanı Valentina Matviyenko, konsey olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e tam destek verdiklerini ve silahlı isyana karşı tüm toplumun birleşmesi gerektiğini belirtti.

Matviyenko, Telegram paylaşımında, “Federasyon Konseyi’nde, Anayasa’nın garantörü olan ülke liderine tam destek var. Mevcut durumda tüm toplumun, Federasyon bölgelerinin istisnasız tüm sakinlerinin ve yöneticilerinin sorumluluk dolu pozisyonunun ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz” diye yazdı.
Federasyon Konseyi Başkanı, “Böylesine büyük, çok uluslu, çok mezhepli bir ülkenin gücü, herkesin yurttaşlık pozisyonuna dayanan birliğimizde, ihanet ve provokatörlere karşı tarihten beri gelen hoşgörüsüzlüğümüzde yatıyor” ifadesini kullandı.

Ülke liderinin her şey dediğini kaydeden Matviyenko, “Kimsenin sorusu ve kuşkusu kalmamalı. Çok açık ve ikna ediciydi” diye ekledi.

Rusya'ya bağlı Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti lideri Raşid Temrezov, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda cumhuriyetin tüm sakinlerini, iç isyanı düzenleyenlere karşı Putin'in etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Temrezov, "Her zaman sevgili anavatanımızı, Rusya'yı seçiyoruz. halklarının ruh birliği ve eylem netliği ile vatan sevgisi her zaman ülkenin temeli olmuştur ve olmaya devam edecektir. Devlet Başkanımızın etrafında kenetlenmemiz, tek bir aile ve tek ülke olarak kalmamız ve tüm dünyaya Rusya Federasyonu'nun gücünü ve büyüklüğünü ve halklarının birliğini göstermemiz önemlidir” ifadelerini kullandı.

Rusya Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Konstantin Kosaçev, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, silahlı isyanın bastırılacağından hiç şüphe olmadığını belirtti.

Kosaçev, "İsyancıların eylemleri vatana ihanettir, ulusal ölçekte ve karakterde bir ihanettir. Şu anda tereddüt eden herkesin tek bir seçeneği var; ya Rusya halkının yanında yer alacaklar ya da karşısında. İsyanın bastırılacağına hiç şüphe yok. Rusya’nın kazanacağına hiç şüphe yok. Başkan Putin'i kararlılıkla destekliyorum" diye yazdı.

Sonraki Haber