Rüyada ateş görmek ne anlama gelir? Rüyada alev görmek

Rüyada ateş motifi görmek genelde iyi şansa yorulur. Bununla beraber rüyayı gören kişi ve rüyanın içeriğine göre farklı yorumlarda bulunulabilir.

rüyada ateş görmek ateş

RÜYA NEDİR?

Rüya ya da diğer bir deyişle düş, uykunun genel ve karakteristik özelliklerinden biri olup, uykunun hızlı göz hareketi (REM) adlı evreleriyle yakından ilişkili görsel ve işitsel algılardır. Rüyaların biyolojik içeriği ve işleyişi günümüzde tümüyle anlaşılmış değildir. Rüyaların işleyişinin açıklanması varsayımlardan öteye gidememiştir. Tarih boyunca insanlar anlam ve mesaj taşıdıklarına inandıkları rüyalardan hayatlarına dair ipucu almak için uğraşmış ve rüyaları aracılığıyla gelecek hakkında tahminlerde bulunmaya çalışmışlardır.

REM UYKUSU

Bazı bilim insanlarına göre uykunun her evresinde rüya görülür, fakat sadece REM uykusu esnasında görülen rüyalarınızı anımsarsınız. Yani internet üzerinden tabirini araştırdığınız rüyaların hepsi REM uykusu esnasında görülen rüyalardır. Yapılan araştırmalar diğer uyku evrelerinde görülen rüyaların hatırlanamıyor olduğunu, sadece REM uykusu esnasında görülen rüyaların hatırlandığı görüşünü desteklemektedir.

RÜYADA ATEŞ GÖRMEK

Rüyanızda ateşinizin çıktığını görmek, hayatın asıl güzellikleri varken sizin gereksiz işlerle uğraştığınız anlamına gelir. Kendinize biraz çeki düzen verip daha verimli olmaya çalışmalısınız.

Başından ateş çıkması ,önemli bir hastalık geçirmeye, evden ateş çıkması ise, işte başarılı olmaya; ateşin sönmesi, evden yaşlı birinin vefatına; evin yanması ise hak edilmeyen bir zenginliğe; ateş içinde olmak, önemli birilerini korkutmaya; ateş söndürmek, iyiliğe; sobada veya ocakta ateş görmek rüyayı gören evli ise hamile kalacağına; ateşte et pişirmek ise dedikoduya; ateşte tencere kaynatmak, işlerin yolunda gitmesine delalet eder. 

Rüyada harlı bir alev görmek, baştan kötü giden bir işin zamanla düzeleceğini gösterir. Alevle bir yerinin yanması, tıbbi bir operasyona işarettir. Yangın alevi, iyi bir haber alınacak demektir.

RÜYADA ATEŞ GÖRMENİN DİNİ AÇIDAN YORUMU

Bir kimsenin rüyada ateş görmesi, acele olan rızka ve hazırlanmış maksada işarettir. Rüyada ateşten faydalandığını görmek, bol rızıkla mükâfatlandırılmaya delâlet eder. Bazı kere de ateş, ilim talep etmeye ve ilmi arzulamaya delâlet eder.

Rüyada elinde alevli bir ateşin yandığını görmek, devlet tarafından veya yüksek makam sahibi biri eliyle gelecek rızık ve mala işarettir.

Rüyada bir cemaatin aralarına kıvılcım döküldüğünü görmek, o kişiler için düşmanlık ve kavgaya delâlet eder.

Ateşle bir şey pişirdiğini görmek, güzel ve faydalı sohbetlerde bulunmaya ve iyi haberlere işarettir. Karanlıkta yol göstermek için ateş yaktığını görmek, ilim ve irfanca ilerlemeye ve fazilete delâlet eder.

Rüyada kış mevsiminde ateşte ısındığını görmek, zenginliğe; ateşe çekilmek de hapse işarettir.

Ve yine ateşte mahvolduğunu görmek, haram mala; ateşe girip hiçbir şey olmadan çıktığını görmek, feyiz ve Allahu Teâlâ tarafından mağfirete delâlet eder.

Rüyada ateşin kor haline geldiğini görmek, acele ele geçecek rızka delâlet eder.

Rüyada ateşe taptığını görmek, taptığı ateş çok şiddetli ise haram mala işaret eder.

Sonraki Haber