Milletvekilinden Bakana olimpiyat soru önergesi: Türkiye'nin tutumu ne olacak

Milletvekili Mesut Doğan, Paris 2024 Olimpiyatlarını "Büyük bir utanç" olarak tanımlayarak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a soru önergesi verdi

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşen 2024 Yaz Olimpiyatları'nda LGBT ve satanizm temalı açılış gösterisi Türkiye ve dünyadan büyük tepki çekti. Olimpiyatlara ülkemizi temsilen katılan sporcularımızın törende giydiği kıyafetlerin tasarımı da eleştirilerin hedefinde yer aldı.

'PARİS OLİMPİYATLARI BÜYÜK BİR UTANÇ'

Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, Paris 2024 Olimpiyatları ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a soru önergesi verdi. Doğan, verdiği soru önergesinde bu oyunların sadece sporun değil, aynı zamanda farklı kültürlerin bir araya gelerek zenginliğini sergilediği, ülkenin kendi özgü kültürlerini, tarihini gösterdiği platform olduğunu belirterek şunları dile getirdi:

'NAZİ KAMPI KIYAFETLERİNE BENZİYOR'

"Ancak 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden sporcularımızın kıyafetleri bu geleneğin dışında kalarak büyük bir utanca neden olmuştur. Bu kıyafetler Nazi kamplarında kullanılan kıyafetlerle olan benzerliği İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırım politikasıyla birlikte değerlendirildiğinde ayrıca düşündürücü olmuştur."

'TRT GAYRİ AHLAKİ GÖRÜNTÜLERE YER VERDİ'

Açılış töreninde evrensel kültür ve değerlerden uzak, ülkemizin değerlerine tamamıyla karşı olan unsurların yer aldığını ifade eden Doğan, "Kamu yayıncılığı yapma görevi bulunan TRT'nin bilerek veya bilmeyerek bu gayri ahlaki görüntülere yer vermesi sapkın düşüncelerin kurmaya çalıştığı hegemonyanın artık her alanda yaşandığını göstermektedir." diyerek Bakanın yanıtlaması istemiyle yönelttiği sorulardan bazıları şöyle:

'BİR DAHA YAŞANMAMASI İÇİN'

"Bu tasarımın (sporcularımızın kıyafetleri) hazırlanması aşamasında tarihçiler, danışmanlar veya akademisyenlerden görüş alınmış mıdır? Tasarımların onayını hangi kurum hangi gerekçeyle vermiştir? Açılış töreninde yaşanan genel ahlaka aykırı görüntülerle ilgili olarak Türkiye'nin tutumu ne olacaktır? Türkiye evrensellikten ve kültürel değerlerden uzak bu görüntülerin bir daha yaşanmaması için herhangi bir girişimde bulunacak mıdır?"

Sonraki Haber