Karamollaoğlu bırakıyor, Saadet Partisi kongreye gidiyor! Karamollaoğlu yeni genel başkan adayını bugün açıklayacak!

Temel Karamollaoğlu'nun genel başkanlık görevini bırakacağını duyurmasının ardından, Saadet Partisi 30 Haziran'da olağanüstü kongreye gidecek. Yeni genel başkan adayının Temel Karamollaoğlu tarafından bugün duyurulması beklenirken, genel başkanlık için beş ismin öne çıktığı öğrenildi.

Temel Karamollaoğlu’nun sağlık sorunları nedeniyle genel başkanlığa devam edemeyeceğini açıklaması üzerine kongre kararı kararı alan Saadet Partisi, olağanüstü kongresini 30 Haziran Pazar günü saat 10.00’da Ankara Atatürk Spor Salonu’nda düzenleyecek.

5 İSİM ÖNE ÇIKTI

Parti içinde temayül yoklamaları sonucu genel başkanlık için öne çıkan isimler belirlendi. Genel İdare Kurulu ve İl Başkanları toplantılarının ardından İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Birol Aydın, Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, Ankara Milletvekili ve Genel Sekreter Mesut Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Abdullah Ayhan ile Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın‘ın isimleri öne çıktı.

BUGÜN AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Genel Merkez tarafından yapılan yoklamalarda ise beş isim arasından Birol Aydın ile Mahmut Arıkan’ın öne çıktığı, Karamollaoğlu’nun duyuracağı adayın da bu iki isimden biri olabileceğine dikkat çekiliyor.

Olağanüstü kongrede genel başkan adayının kim olacağının ise Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından bugün açıklanması bekleniyor.

Saadet Partisi İstanbul Mİlletvekili Birol Aydın

AYDIN'DAN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Saadet Partisi İstanbul Mİlletvekili Birol Aydın, Saadet Partisi olağanüstü kongresinde aday olduğunu açıkladı. Aydın adaylığını, "Saadet Partisi üçüncü olağanüstü kongresinde aday olduğumu ilan ediyorum" sözleriyle duyurdu.

KARAMOLLAOĞLU ARIKAN'I MI İŞARET EDECEK

Odatv'nin haberine göre; Temel Karamoğlu’nun ‘Altılı Masa’ döneminde kendi ekibine muhalif olan Mahmut Arıkan isminde karar kıldığı ifade ediliyor.

Ancak Saadet Partisi, kongreye tek adayla gidemeyecek. Arıkan'ın rakibi ve parti içerisindeki "Yenilikçiler" grubunun temsilcisi Birol Aydın, Arıkan'ın rakibi olacak.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı da olan Birol Aydın’ın imza yürütücülüğünü ise Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı yapacak.

Sonraki Haber