Saadet Partisi Millet İttifakı'ndan ayrılıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi YİK üyesi Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmesi sonrası Saadet Partisi’nin ne yapacağı merak konusu oldu.

‘SAADET GİDİCİ’

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü köşesinde “Temel Bey Oğuzhan Asiltürk’e itiraz eder mi?” başlığı ile Saadet Partisi’nin ne yapacağı üzerine değerlendirmelerde bulundu. Ahmet Hakan “ ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk’le görüşmesinden bir şey çıkmaz. Temel Bey’in yaklaşımı önemlidir’ diyenler var. Hiç böyle demesinler.Çünkü Temel Bey, Oğuzhan Bey’e itiraz etmez. Temel Bey de...Oğuzhan Bey’in yaklaşımını benimser ve ciddiye alır.Yani millet ittifakı açısından durum şudur:

- Demokrat Parti gitti.

- Saadet gitti gidiyor gibi..." dedi.

SAADET PARTİSİ’NDE TARTIŞMA BÜYÜYOR

Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Asiltürk’e yaptığı ziyaret ile ilişkilendirildi. Kamalak “vebali büyük olanla ittifak olmaz” şeklinde paylaşım yapması, millet ittifakında kalınması gerektiği şeklinde yorumlandı.

Saadet Partisi’nden Antalya Belediye Başkan adayı da olan Ali Aktaş ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ziyarete ilişkin fikirlerini kamuoyu ile paylaştı. Aktaş” Bir Saadet Partili olarak şunu peşinen ilan edeyim. Olmaz ya olur da bir şekilde Saadet Partisi, Erdoğan ile ittifak halinde seçime gitmeye ikna edilirse; buna kesinlikle karşı çıkarım ve asla Erdoğan yararına olacak şekilde bir oy kullanmam. Bu şimdiden söyleyeyim de bilinsin” dedi. Aktaş, Saadet Partisi içinde bir iki çizgi mücadelesi olduğunun altını çizerek “Bugünkü temas bana hiç sürpriz değil; bu iç çatallaşma 2017 Referandumu ile başladı. Onlar kazanırsa Milli Görüş'ün defin merasimini gerçekleştirecekler. Biz kazanırsak Milli Görüş "asrın idrakine" söyleterek yoluna devam edecek. Çizgi bu kadar net ve ip bu denli gergindir.” dedi.

Aktaş daha önce de, CHP ve HDP ile ittifaktan rahatsızlık duyan çizgiyi temsil ettiği şeklinde bilinen Oğuzhan Asiltürk aleyhinde açıklamalarda bulunmuştu. Temel Karamollaoğlu yönetiminin son yıllarda pek çok konuda CHP ve HDP ile birlikte hareket etmesi parti içinde rahatsızlık yaratıyor.

Sonraki Haber