Saatlerimizi 18.30’a ayarlayalım: Finaller için sahadayız!

Türk voleybolu tarihi günlerinden birini yaşayacak. A Milli Kadın Voleybol Takımımız ile genç yaş kategorilerindeki iki milli takımımız bu akşam yarı final mücadelelerinde ter dökecek.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Kadınlar Milletler Ligi Final Etabı’nda bu akşam İtalya ile yarı final müsabakasına çıkacak. TVF Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonda çeyrek final maçında Tayland’ı 3-1 yenen Filenin Sultanları, adını yarı finale yazdırdı. Ay-yıldızlı ekip, Çin’i eleyerek yarı finale gelen son Avrupa şampiyonu İtalya ile karşılaşacak. TRT 1'den yayınlanacak zorlu müsabaka saat 18.30’da başlayacak. Saat 15.00’te başlayacak diğer yarı final maçında ise Sırbistan ile Brezilya karşı karşıya gelecek.

ALT YAŞ GRUPLARINDA BÜYÜK HEYECAN

Filenin Sultanları’nın final mücadelesi vereceği gün ve saatte 21 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımımız ile 22 Yaş Altı Erkek Milli Voleybol Takımımız da yarı final maçlarına çıkacak.

İtalya’da düzenlenen 21 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden ay-yıldızlılar, bugün ev sahibi ülke ile finale çıkmak için karşılaşacak. Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 22 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda yarı final gören milliler ise Fransa ile mücadele edecek. İki takımın yarı final maçları, “Filenin Sultanları” ile aynı saatte, TSİ 18.30’da başlayacak.

Mehmet Akif Üstündağ

'HALKIMIZIN MUTLULUĞU CAMİAMIZI BİRLEŞTİRİYOR'

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türk voleybolunun kalbinin finaller için atacağını söyledi. Tarihi maçlara çıkacağımıza dikkat çeken Üstündağ, “A Milli Kadın Voleybol Takımımızın yanı sıra alt yaş kategorilerinde de aynı gün ve saatte iki önemli maçımız daha olacak. Saatlerimizi voleybola ayarladık.” diye konuştu. Büyükler kategorisinde elde edilen başarıların yanı sıra altyapıya yatırımın da meyvelerini vermeye başladığını dile getiren Üstündağ, “Voleybol, halkımızı mutlu ediyor. İnşallah bu devam da edecek. Cumartesi günü voleyboldan üç final bekliyoruz. İnanın biri eksik kalırsa üzüleceğiz. Bu da voleybolun Türkiye’de geldiği noktayı gösteriyor. Halkımızı mutlu etmek, voleybol camiasını her geçen gün daha da birleştiriyor.” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber