Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olacak! Milföyden kaşarlı simit tarifi

Daha önce denemeyenler, kaşarlı milföy simiti tekrar tekrar yapacaklar. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olacak milföyden kaşarlı simit tarifini sizin için derledik.

Dışarıda yediğimiz sokak simitlerinin tadı hiçbir simit tutamasa da, evde yaptığımız simitlerin lezzeti de bir başka olacaktır. Üstelik sadece 10 dakikanızı alacak bu tarifle, kaşarlı simitlerinizi kahvaltıya yetiştireceksiniz. İşte milföyden simit tarifi...

MİLFÖYDEN SİMİT TARİFİ

MALZEMELER

2 milföy hamuru (4 simite eşittir)
Rendelenmiş kaşar peynir
Yarım çay bardağı pekmez
1 bardak su
Susam

HAZIRLANIŞI

1. Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını boyuna olacak şekilde ortadan ikiye kesin.
2. Arasına kaşar peynirini ince ince yerleştirip simit şeklini verin.
3. 1 bardak suyla yarım çay bardağı pekmezi karıştırın. Simitleri önce pekmeze, sonra susama bulayarak tepsiye yerleştirin.
4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Simitleriniz hazır.

Afiyet olsun!

Sonraki Haber