Saç kaşıntısı neden olur? Saç kaşıntısı nasıl geçer?

Saç kaşıntısı günlük hayatımızı olumsuz etkileyecek kadar rahatsız edici bir hale gelebilir. Saç kaşıntısının birçok farklın nedeni olabilir. Peki saç kaşıntısı neden olur? Saç kaşıntısı nasıl geçer? İşte tüm merak ettikleriniz!

Saç kaşıntısı, saç derisinde bir kızarıklık, dökülme, tahriş gibi belirtilerin ortaya çıkmasıyla birlikte kaşınma hissinin oluşmasıdır. Saç kaşıntısı az ya da çok şiddetlerde olabilir ve herkesin saç derisinden kaynaklı bu kaşınmalar farklı sebeplerden dolayı oluşuyor olabilir. Herkesin saç derisi ve cildi farklı olduğu için öncelikle böyle bir probleminiz varsa mutlaka uzman bir doktordan yardım almalısınız. Profesyonel bir yardım almanız sizin için en iyi seçenek olacaktır. Peki saç kaşıntısı neden olur? Saç kaşıntısı nasıl geçer? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız okumaya devam edin!

SAÇ KAŞINTISI NEDEN OLUR?

KURU CİLT

Saç derisindeki kuruluk kaşıntıya sebep olabilir. Saçları çok sık yıkamak ya da çok sıcak su ile yıkamak kuruluğa neden olabilir.

MANTAR ENFEKSİYONU

Mantar enfeksiyonu oluşması durumunda saçta kaşıntılar meydana gelebilir. Bu durumda mutlaka bir doktora görünmelisiniz.

ALERJİLER

Kullandığınız saç bakım ürünlerine karşı bir alerjiniz olabilir. Bu durumda kendi saç tipinize en uygun ürünleri kullanmaya özen göstermelisiniz.

SAÇ BİTİ

Saç bitleri saç derisinde kaşıntıya sebep olan canlı organizmalardır. Saç bitleri saç tellerine yakın yerlerde yaşar ve ısırarak kan emer.

SAÇ DERİSİ HASTALIKLARI

Bazı saç derisi hastalıkları saç derisinde kaşıntıya sebep olabilir.

STRES VE ANKSİYETE

Stres ya da anksiyete bazen saç derisinde kaşıntıya yol açabilir.

SAÇ KAŞINTISI NASIL GEÇER?

  1. Saç derinizi tahriş etmeyen, özellikle de kimyasal içerikleri azaltan veya doğal şampuanlar kullanmalısınız.

  2. Özellikle kış aylarında saç derisi kuruyabilir. Hafif ve nemlendirici bir saç yağı ya da saç kremini saç derinize uygulayarak nem takviyesi yapabilirsiniz.

  3. Eğer saç kaşıntısı şiddetliyse veya uzun süre devam ediyorsa, bir dermatologdan yardım almak sizin için en iyi seçenektir.

Sonraki Haber