Saç şekillendirme tüyoları! Bu yöntemlere bayılacaksınız...

Saçlarınıza bir türlü istediğiniz şekli veremiyor musunuz? Kıvırcık, düz, dalgalı saçlar için tüyoların yanı sıra kıvırcık saçlıların saçlarını düzleştirmek, düz saçlıların havalı buklelere sahip olmak için izleyebilecekleri birkaç basit yöntem var.

Saç şekillendirme, doğru ürün ve uygulamalarla zannettiğinizden çok daha kolay bir iş olabilir.

İNCE TELLİ DÜZ SAÇLAR

Saçınız hala nemliyken, hacim veren bir köpüğü elinizde karıştırın, başınızı ters çevirin ve diplerden başlayarak uçlara kadar saçınızı ovalayın. Köpüğü eşit olarak dağıtmak için saçınızı geniş dişli bir tarakla tarayın.

DALGALI SAÇLAR

Düz veya dalgalı saçlara sahipseniz fakat kabarık büyük buklelere sahip olmak istiyorsanız birkaç püf noktası önerebiliriz.

DALGALI SAÇI NASIL ŞEKİLLENDİRMELİSİNİZ?

Saçınız hafif nemliyken bölümlere ayırın ve küçük bukleler halinde bigudilere sarıp toplayın. Bölümler ne kadar küçük olursa, o kadar fazla hacim elde edersiniz. Saçınızı kurumaya bırakın ve bigudileri çıkarın. Daha fazla kaldırma etkisi için her buklede ve diplerde saç spreyi kullanın.

DALGALI SAÇ ŞEKİLLENDİRME İÇİN NEYE İHTİYACINIZ VAR?

Plastik çubuk silindir şeklindeki perma bigudilerini kullanın. Saç nemliyken ayırdığınız bölümleri ruloya sarın.

KURU, YIPRANMIŞ SAÇLAR

Kimyasal işlemler, kurutma/fön makineleri, düzleştiriciler ve maşalarla yanar. Saçlarınız kuru ve yıpranmışsa, fakat güçlü ve sağlıklı görünen bukleler için can atıyorsanız, uygulayabileceğiniz birkaç püf noktası var.

HASAR GÖRMÜŞ SAÇLARI NASIL ŞEKİLLENDİREBİLİRSİNİZ?

Saçları nemlendirici bir şampuanla yıkayın ve yoğun bir saç kremi ile devam edin. Saç kremini saçınızda beş dakika kadar bekletip durulayın. Saçınızı her zamanki gibi şekillendirin ve ardından tüm saça eşit miktarda koruyucu parlak sprey uygulayın. Spreyi saç diplerinize sıkmaktan kaçının.

KIVIRCIK SAÇLARINIZI DÜZ KULLANMAYI SEVİYORSANIZ

Düz saçlara sahip olanlar buklelere özenirken, kıvırcık saçlılar da genelde düz saçın şık ve pürüzsüz görünümüne gıpta ederler.

SAÇLARINIZI DÜZLEŞTİRMEK İÇİN

Saçınız nemliyken, düzleştirici bir balsamı ellerinizde karıştırıp diplere gelene kadar uygulayın ancak diplere sürmeyin. Ürünü saça eşit şekilde dağıtmak için tarayın, ardından büyük, yuvarlak bir fırça kullanarak saçı kurutun. Ardından ultra düz bir yüzey için düzleştirici maşa kullanın.

KIVIRCIK SAÇ ŞEKİLLENDİRME

Buklelerinizden memnunsanız, sadece biraz yatıştırmak istiyorsanız, birkaç doğru hamleyle bunu başarabilirsiniz.

Çok kıvırcık saçları nasıl şekillendirebilirsiniz?
Bukleleleri daha da belirginleştirmek için, durulanmayan bir saç kremi ile şekillendirici jel kremi avucunuzun içinde karıştırın. Nemli saçı, diplerden kaçınarak bölüm bölüm parmaklarınızla tarayın.

Sonraki Haber