Saçına bunu yapanlar dikkat! Farkında olmadan saçınıza zarar veriyor olabilirsiniz…

Işıl ışıl parlayan saçları kim istemez ki? Doğru bilinen yanlışlar farkında olmadan saçları yıpratıyor. Hayalini kurduğunuz ipeksi saçlara ulaşmak istiyorsanız saçınıza yapmamanız gereken işlemleri bilmelisiniz. Saçı zayıflatan uygulamalardan kaçınmak aslında çok kolay!

Saçınıza uyguladığınız yöntemler onların güçsüzleşmesine yol açabilir. Kuru ve cansız saç görünümünden kurtulmak hayal değil. Ahenkle dans eden, canlı ve parlak saçlar için alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekebilir. İşte saçınızı yoran işlemler!

Sık sık ısıya maruz bırakmak

Saçınıza yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden biri yüksek ısı uygulamak! Saçınızı her gün yüksek ısıyla kurutuyor, düzleştirici veya maşa gibi yüksek ısılı ürünlerle şekillendiriyorsanız saçınız kurur ve cansızlaşır. Isı uygulamalarını olabildiğince azaltmaya ve ısıya karşı koruyucu ürünler kullanmaya özen gösterin.

Saçı her gün yıkamak

Her ne kadar kulağa rahatsız edici gelse de saçı her gün yıkamamak gerektiği bir gerçek. Saç yıkamaya en az bir gün ara vererek saç derinizin ve diplerinin doğal yağıyla beslenmesine fırsat tanıyın. Sonra dolgun ve parlak saçlarınızın keyfini çıkarın!

Saçları yıpratan modelleri tercih etmek

Devamlı sıkı topuz veya at kuyruğu yapmak saç tellerinizin incelmesine ve kopmasına yol açabilir. Saç dökülmelerini azaltmak için gergin saç modellerinden uzak durun.

Yoğun renklendirme işlemleri

Boya ve açıcı gibi renklendirme işlemleri saçınızın kurumasına ve kopmasına sebep olur. Saç sağlığınızı korumak için kimyasal uygulamalardan sakının. Unutmayın, kendi saç renginizle çok güzelsiniz!

Saçlarınızı düzenli aralıklarla kestirmemek ve bakım yapmamak

Ne kadar dikkat etseniz de saç uçlarınız zamanla yıpranır ve kırılır. Saçlardaki kırıkları aldırmak saçlarınızın sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Saçları keratin bakım veya nem bakımı gibi uygulamalarla desteklememek de yıpranmaların artmasına yol açar.

Islak saça narin davranmamak

Saçınız ıslakken kopmaya daha müsaittir. Bu yüzden ıslak saçlarınızı yumuşak hareketlerle taramaya özen göstermeli, ıslakken saçlarınızı toplamaktan kaçınmalısınız.

Saç tipine uygun ürünler kullanmamak

Kuru, yağlı, cansız veya yavaş uzayan saçlar için özel bakım ürünleri mevcut. Saç tipinize uygun ürünleri kullanarak yıpratıcı uygulamalardan kaçınabilir, saçlarınızın gür ve sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Sonraki Haber