Sağlığınız için bunlardan uzak durun!
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bugünkü köşesinde, Kovid-19’un damarlara verdiği tahribata ilişkin bir yazı kaleme aldı. Müftüoğlu, damar sağlığı için yapılması gerekenleri anlattı.
Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yeni araştırmaların Kovid-19'un damarlarda hasarlara neden olduğunu ve bu sebeple damar sağlığımız için yapılması gerekenleri anlattı. İlgili kısım şöyle;
"KISA BİLGİ
4 PÜF NOKTASI
- Mümkün olan her şeye limon sıkın. Limon, bir gıdanın glisemik yükünü azaltır ve kana karışma hızını yavaşlatır.
- Meyve salatası yemeyin, meyvenin kendisini yiyin. Elmanın kendisi püresine göre, püresi suyuna göre daha az kilo yapar. Ne kadar az ezer, ne kadar az parçalarsanız o kadar iyi.
- Sirkeyi daha çok kullanmaya çalışın. Aynı limon gibi, sirke de besinlerin glisemik yükünü azaltma özelliğine sahiptir.
- Sarmısağın birçok faydası olduğu bilinir. Ama birçok kişi bu mucize besinin, beraber yendiği her şeyin glisemik indeksini azaltma gücünü bilmiyor.
UNUTMAYIN
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ
- Sosis ve salam gibi işlenmiş et ürünlerinde sağlığımıza son derece zararlı maddeler olduğunu...
- Hazır kremalar, salata sosları, ketçap gibi gıdaların içine şeker eklendiğini...
- Margarin ve margarin eklenmiş yiyecekleri eskisine oranla daha çok tükettiğimizi...
- Özellikle pastanelerden aldığınız ürünlerde bol bol margarin kullanıldığını...
- Çocuklarınızın içtiği, içinde meyvenin kendisinden eser olmayan, sadece aromasının bulunduğu gazozların, kolalı, gazlı içeceklerin bir şeker bombası olduğunu ve zararlı maddeler içerdiğini biliyor muydunuz?"