Sağlık-İş Sendikası: 1 Mayıs’ı kahramanlarımıza adıyoruz

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlıu, Prof. Dr. Feriha Öz… Sağlık emekçileri bu yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Kovid-19 ile mücadelede hayatını kaybeden kahramanlara adayacak. Sağlık-İş Sendikası öncülüğünde yurdun dört bir yanındaki hastanelerde sağlıkçılar için bir dakika saygı duruşunda bulunulacak.

Kovid-19 salgınına karşı sağlık emekçileri en ön cephede mücadelesini sürdürüyor. Bu mücadelede yitirdiğimiz sağlık çalışanlarımız da oldu. Canla başla çalışan o emekçiler için Türk-İş’e bağlı Sağlık-İş Sendikası’ndan önemli bir adım geldi. Sendika bu yıl 1 Mayıs’ı salgınla mücadelede hayatını kaybeden sağlık emekçilerine adadı. Bu kapsamda 1 Mayıs Cuma günü Türkiye’nin dört bir yanındaki hastanelerde eş zamanlı anma törenleri olacak. Sağlıkçılar hastanelerde hayatını kaybeden kahramanlar için saygı duruşunda bulunacak.

Konuya ilişkin sendikanın İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban, saygı duruşunun ardından taleplerin yer aldığı basın açıklamasını da kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

‘YAŞATMAK İÇİN YAŞIYORUZ’

Sarıçoban, şunları söyledi: “Kovid-19 dünyada etkisini devam ettiriyor. Ülkemizde de 1 Mayıs’ta sokağa çıkma kısıtlaması olacak. Bu 1 Mayıs’ta da bizlerin ciddi sıkıntıları devam ediyor. Ek tavan ödemelerinde bir ayrım var. Sağlık Bakanımız ek ödeme olacağını söylemişti. Bu sadece memurları ilgilendirdiği için 200 bin sağlık çalışanı bundan mahrum edildi. Bunlara karşı sosyal mesafeyi koruyarak tüm hastanelerde taleplerimizi dile getireceğiz.

“Ama en önemlisi bu yıl 1 Mayıs’ta tüm yurttaki hastanelerde salgınla mücadelede hayatını kaybeden arkadaşlarımızı anacağız. Başkanlar Kurulu’nda bu kararı aldık. Bu anma törenini Türkiye’deki huzurevlerinde de yapacağız. Pandemi sürecinde kaybettiklerimizi anmak için bir dakika saygı duruşunda bulunacağız.

“Sağlık ekip işi. Sağlık ve sosyal hizmetler çalışanlarına çok şey borçluyuz. Hayatını kaybeden arkadaşlarımız var. Dolayısıyla tek başına alkışın yetmediğini ifade ederek haklarını teslim edeceğiz. Bu yıl 1 Mayıs’ı sağlık çalışanlarına adıyoruz. Kimsenin sokağa çıkmadığı dönemde hayatımızı o hastaları iyileştirmeye adıyoruz: Bizim bir sloganımız var; yaşatmak için yaşıyoruz diyoruz.”

TALEPLER

Sarıçoban, taleplerini de şöyle anlattı: “Torba kanunda toplu iş sözleşmesi ve grev ertelendi. Mağdur çalışanlarımız var sözleşme yapamadığımız için. Bu nedenle bu taleplerimizi haykıracağız. Huzurevinde kardeşlerimiz sürekli çalışıyorlar. Evlerine gitmeden ailelerini görmeden çalışıyorlar. Bu arkadaşlarımız ek ödeme hakkının teslim edilmesini istiyoruz. 2 yıldır yapılmayan 3600 ek göstergenin artık verilmesini istiyoruz.”

Sonraki Haber