Sağlık-Sen'den TBMM'ye destek: 'Sonuna kadar destekliyoruz'

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlıkta şiddetin ortadan kaldırılmasını istediklerini belirterek, "Bununla alakalı Mecliste yapılacak olan düzenleme çok yerinde bir düzenleme, sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sendikanın Elazığ Şubesince bir düğün salonunda düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda, TBMM Başkanlığına sunulan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesini öngören kanun teklifini sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mart Tıp Bayramı'nda, şiddetin katalog suçlar arasına gireceğini açıklayarak sağlıkta şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik büyük bir iradeyi ortaya koyduğunu aktardı.

EK GÖSTERGE VE SÖZLEŞMELİLER

Durmuş, 3600 ek gösterge konusunda da Memur-Sen'in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile iki toplantı gerçekleştirdiğini, 3. toplantının da 10 Mayıs'ta yapılacağını kaydetti. Burada öğretmenlerle alakalı düzenlemenin yapıldığını, beklenti içerisinde olan diğer çalışanlarla ilgili de bir düzenleme yapılacağını belirten Durmuş, düzenlemenin kurumlar arasında farklılıklara sebep olmamasını istediklerini dile getirdi. Durmuş, "Hangi tür karar alınacaksa, alınmış olan kararın tüm kamu çalışanları içerisinde uygulama birliğinin sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Her kurumda farklı bir uygulama yeni bir tartışmayı da beraberinde getirmiş olacak. Dolayısıyla buradaki meseleye bakışımız uygulama birliğine sahip olması, az veya çok herkesin, tüm hizmet sınıflarının bu ek gösterge kapsamının içerisine dahil edilerek emekli maaşının ve tazminatın artırılacağı şekilde bir düzenleme yapılmasını arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber