Sağlıklı kilo vermek bu kadar basit! Sağlıklı kilo vermenin 10 altın kuralı

Kilo vermek için çabalamanıza rağmen kilo veremiyorsanız, belki de kilo verme yöntemlerinizi değiştirmenin zamanı gelmiştir. Sağlıklı kilo vermek, 10 altın kuralla oldukça basit. İşte o 10 altın kural...

Gereğinden fazla çabalamanıza rağmen fazla kilolarınızı veremiyorsanız, tam da olmanız gereken yerdesiniz. 10 altın kuralda fazla kilolarınızı nasıl verebileceğinizi sizler için derledik.

İŞTE KİLO VERMENİN 10 ALTIN KURALI

1. KAHVALTI YAPMALISINIZ

Sağlıklı beslenme trendleri gelip geçici olabilir, ancak kahvaltı bir zorunluluktur. Düzenli olarak kahvaltı yapan kişiler daha fazla kilo verir, çünkü kahvaltı metabolizmanızı hızlandırarak vücudunuzun daha fazla yağ yakmasına yardımcı olur.

2. 'TEMİZ' KALMALISINIZ

Sonuçları görmenin ve hissetmenin en hızlı yollarından biri, işlenmiş gıdaları kesmek ve doğrudan topraktan gelen taze gıdaları tüketmektir. Mümkün olduğunca doğal gıdaları tercih edin ve temiz beslenmede yapılması ve yapılmaması gerekenlere uyun.

3. PORSİYONLARI KONTROL ETMELİSİNİZ

Sağlıklı gıdalar seçtiğinizde bile, sizin için iyi olan bu seçenekleri aşırı tüketmek kilo verme hedeflerinizi sabote edebilir ve aşırıya kaçtığınızın farkında bile olmayabilirsiniz. Bir porsiyonun ne kadar olduğunu öğrenmeye başlayın veya öğünlerinize göz atmak yerine, mümkün olduğunca kesin olabilmek için bazı porsiyon kontrol ürünleri alın.

4. TERLİ BİR EGZERSİZ SEANSINI HOŞ KARŞILAMALISINIZ

Konu egzersiz yapmak ve kilo vermek olduğunda, haftada birkaç kez 15 dakika yeterli değildir. The Biggest Loser Australia'dan Michelle Bridges, kilo vermek isteyen müşterileri için "haftada altı gün, ideal olarak her seferinde 50 ila 60 dakika" çalışmayı öneriyor ve yoğun çalışmaktan, yanmayı hissetmekten ve terlemekten korkmamalarını öğütlüyor.

5. MİNİK HEDEFLER BELİRLEMELİSİNİZ

Kilo vermeyi öğrenme yolculuğunuzda ilerlerken, tartıdaki rakamın ötesinde keyif alacağınız çok şey var. Bir yarış için antrenman yapmak, eski bir kot pantolonu giymek veya daha ağır ağırlıklar almak gibi belirli ve kişisel mini hedefler belirlemek, bağlantıda kalmanıza ve her gün ne kadar ilerleme kaydettiğinizi fark etmenize yardımcı olacaktır.

6. (DAHA FAZLA) SU İÇMELİSİNİZ

Kaç kişinin açlık ile susuzluğu birbirine karıştırdığını bilseniz şaşırırsınız. Su şişenizi gün boyu dolu tutmak vücudunuzu en iyi durumda tutar ve gereksiz atıştırmalardan uzak durmanıza yardımcı olur.

7. ÖNCEDEN PLAN YAPMALISINIZ

Ara sıra tatlı bir ikramın veya dışarıda özel bir yemeğin tadını çıkarmak, sürdürülebilir bir kilo verme planının önemli parçalarıdır, ancak bu sadece hoşgörünüz konusunda gerçekçi olduğunuzda ve önceden plan yapmayı öğrendiğinizde işe yarar.

8. KUVVET ANTRENMANI YAPMALISINIZ

Kuvvet antrenmanının kilo vermeyi engellediği ve sonuçları bozduğu efsanesiyle beslendiyseniz, fikrinizi değiştirmenin zamanı geldi. Kuvvet antrenmanı kas kütlesi oluştururken metabolizmanızı da hızlandırır.

9. İYİ DİNLENMELİSİNİZ

Her gece yeterli uyku almak, antrenmanınızı tamamlayacak enerjiye sahip olmanızı sağlar, ancak aynı zamanda yeterli uyku alanların almayanlara göre ortalama 300 kalori daha az yemesi nedeniyle doymak bilmeyen bir iştahı engellemeye yardımcı olduğu da kanıtlanmıştır.

10. POZİTİF KALMALISINIZ

Kendinize nazik davrandığınızda, daha hızlı toparlanabilir ve daha uzun süre yolunuzda kalabilirsiniz. Her deneyim mükemmel olmayacaktır, ancak kendinize karşı nazik olduğunuzda ve olumlu bir bakış açısına sahip olduğunuzda, tüm bu kilo verme olayı çok daha kolay olacaktır.

Sonraki Haber