Sağlıklı sandığınız alışkanlıklara dikkat! Meğer kilo aldırıyorlarmış
Sağlıklı sandığınız bazı alışkanlıklar aslında kilo almanıza sebep oluyor olabilir. Tükettiğiniz besinler ya da yanlış diyet tercihleri, sağlıklı sandığınız alışkanlıklarınızdan olabilir. İşte sağlıklı sanılan ama kilo aldıran o alışkanlıklar...
Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek için elinizden geleni yapıyor ancak yine de kilo vermenin veya kilonuzu korumanın zor olduğunu düşünüyorsanız, yalnız değilsiniz. Bu durum genellikle, "sağlıklı" alışkanlıkların ne olduğu konusunda çok sayıda yanlış bilgiye sahip olmamızdan kaynaklanır. Peki, sağlığımızı ve kilo verme hedeflerimizi raydan çıkaran görünüşte "sağlıklı" alışkanlıklar tam olarak nelerdir? Kilo almanıza neden olan 11 hatayı öğrenmek için okumaya devam edin.
1. FAZLA SIVI TÜKETMEK
Beslenme uzmanı ve The Candida Diet kitabının yazarı Lisa Richards, sıvı tüketimi hakkında konuştu. "Meyve suyu içmek, meyvelerde bulunan doğal şekerlerin daha fazla alınmasına yol açabilir, potansiyel olarak kan şekeri seviyelerini yükseltebilir ve açlığı ve daha şekerli yiyecekler için istek duymayı tetikleyebilir," dedi.
2. FAZLA SAĞLIKLI YAĞ TÜKETMEK
Sağlıklı yağlar dengeli beslenmenin önemli bir parçasıdır: daha düşük hastalık oranlarına yol açar ve genellikle kilo kaybına yardımcı olurlar. Bununla birlikte, bu ürünleri fazla miktarda veya porsiyonda tükettiğinizde kilo almanız mümkün.
3. SIK ATIŞTIRMAK
Kilo vermeye çalışan insanların yaptığı bir diğer hata da besin değeri yüksek gıdaları çok sık atıştırmaktır. Sağlıklı beslenme seçimleri yapıyor olsanız da, yine de aşırı tüketiyor olabilirsiniz.
4. PAKETLENMİŞ GIDALAR TÜKETMEK
Amacınız ister kilo vermek ister diyet yoluyla sağlığınızı iyileştirmek olsun, yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri önceden paketlenmiş gıdalardan kaçınmaktır. Önceden paketlenmiş az yağlı veya diyet ürünler, azaltılmış yağ içeriğini telafi etmek için genellikle ilave şeker veya yapay bileşenler içerir.
5. GEÇİCİ DİYETLER YAPMAK
Geçici diyetler geçici olarak kilo vermenize yardımcı olabilir, ancak bunların büyük çoğunluğu sonuçta uzun vadeli sağlık veya sürdürülebilir kilo kaybı sağlamada başarısız olur. Health Canal'da sağlık ve beslenme uzmanı olan Michelle Saari, MSc, RD, "Araştırmalar bize defalarca göstermiştir ki, insanlar geçici diyetler yaptıklarında, uzun vadede diyete bağlı kalmama ve kilolarını geri alma eğilimindedirler," diyor.