Sahra hastanesinde 250 ameliyat yaptılar

Özbekistan'dan gelen 71 askerin Hatay'da kurduğu sahra hastanesinde, 250'si cerrahi operasyon olmak üzere yaklaşık 3 bin afetzede tedavi edildi.

Özbek askerler, kurtarma çalışmalarının ardından, Özbeklerin yaşadığı Antakya ilçesi Ovakent Mahallesi'nde kurdukları sahra hastanesinde çalışmaya devam ediyorlar. Depremin 9. günü kurulan hastanede, ultrason gibi tıbbi görüntüleme cihazları ile çok sayıda araç gereç bulunuyor.

Tıbbi yardım ekibinden Albay Sanjarbek Azamov, "Burada 3 bine yakın hastayı tedavi ettik. Bunların da yaklaşık 2 bini depremde enkazdan geldiler." dedi. Kendilerine ihtiyaç devam ettiği sürece Türkiye'de kalacaklarını belirten Azamov, şu ifadeleri kullandı: "Ne zaman bizim kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın iyi olduğunu görürüz, ihtiyaç kalmaz, biz o zamana kadar burada olacağız. Yardım için her zaman hazırız, ne gerekiyorsa yapacağız. Türk-Özbek dostluğu her zaman ebedi olsun. Her zaman Türkiye'nin yanındayız. Kardeşliğimizi sürdürmek, dostluğumuzu sürdürmek en büyük maksadımız."

Sonraki Haber