Salcomp Xiaomi işçileri zafer kazandı

Sendikal haklarını kullandıktan sonra işten çıkarılan 170 Xiaomi-Salcomp işçisi mücadeleden zaferle çıktı. İşçiler işe geri alınacak, yetki tespitine itiraz geri çekilecek.

zaferle sonuçlandı. Salcomp Xiaomi işvereni ile sendika arasında yapılan müzakereler sonucunda sendikanın, işten çıkarılanların işe iadesi ve yetki tespit belgesine itirazın geri çekilmesi talepleri kabul edildi.

Salcomp Xiaomi emekçileri için bundan sonraki süreç toplu iş sözleşmesi müzakereleriyle devam edecek. Sendika Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Salcomp Xiaomi’de Türk Metalli metal emekçilerinin zafere ulaştığını belirtirken şu ifadeleri kullandı: “İstanbul Avcılar'da faaliyet gösteren Salcomp Xiaomi işyerinde günlerce devam eden eylemler neticesinde işveren tarafı ile yapılan görüşmeler olumlu bir seyirde devam etmiş ve bugün itibari ile tam mutabakat sağlanmıştır. Buna göre işten atılan arkadaşlarımızın tamamı işe geri alınmıştır. İşveren yetki tespitine yaptığı itirazı hemen kaldıracak olup, itirazın çekilmesinin ardından kesinleşen yetkimiz ile birlikte işyerinde geçerli olacak toplu iş sözleşmesi sürecimiz ise süratle başlayacaktır. Her zaman olduğu gibi Xiaomi’de Zafer Türk Metalli metal emekçilerinin olmuştur. Salcomp Xiaomi emekçilerine büyük ailemize hoşgeldiniz diyorum.”

Kavlak’ın Salcomp Xiaomi işvereni ile yapılan anlaşmayı duyurmasının ardından sendika üyelerinin sevinci sosyal medyaya yansıdı. “XiaomideZafer” etiketi kısa sürede Twitter Türkiye gündeminde birinci sıraya yükseldi.

NE OLMUŞTU

Türk Metal Sendikası İstanbul 1 Nolu Şubesinin bu yaz başlattığı örgütlenme çalışmaları neticesinde Salcomp Xiaomi işyerinde çoğunluk sağlayarak 6 Eylül 2021 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yetki tespit belgesi alınmıştı. Sendikanın çoğunluğu sağladığı işyerinde, sendikaya üye olan 170 işçi işten çıkarılmış, fabrika önünde mücadeleye başlamıştı.

Sonraki Haber