Şam’dan HTŞ'ye darbe

Suriye ordusu, Heyet-i Tahrir Şam (HTŞ) terör örgütünün mevzilerine yönelik saldırılarını püskürtmeye devam ediyor.

Suriye Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, HTŞ militanlarının Lazkiye'nin kuzey kırsalındaki noktalarından birine sızma girişimi sırasında aralarında HTŞ liderlerinden Ebu Ravaha’nın da olduğu grubun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Açıklamada, “Suriye silahlı kuvvetlerine bağlı bir birlik, bugün şafak vakti, Lazkiye'nin kuzey kırsalındaki Kabana ekseninde faaliyet gösteren askeri noktalarından birine sızmaya çalışan bir terörist grupla karşı karşıya geldi.” denildi. Çatışmaların, Ebu Ravaha olarak bilinen liderleri de dahil olmak üzere çok sayıda teröristin öldürülmesine ve yaralanmasına yol açtığı belirtildi.

‘İSTİKRAR SABOTE EDİLMEK İSTENİYOR’

Rusya'nın Suriye'deki Uzlaşma Merkezi'nin Başkan yardımcısı Tuğgeneral Oleg Gorinov, haziran ayı sonlarında “Suriye'de orduya ve sivillere yönelik terör saldırılarının hızının önemli ölçüde arttığını” söyledi. Gorinov, haziran ayında sadece 24'ü bir hafta içinde olmak üzere yaklaşık 47 ihlalin kaydedildiğini kaydetti.

Rus ordusu, Suriye hükümeti tarafından kontrol edilen bölgelerdeki durumu istikrarsızlaştırmak amacıyla HTŞ faaliyetlerin yoğunlaştığına dikkat çekti.

SALDIRILAR PÜSKÜRTÜLÜYOR

Bu ayın başında HTŞ militanları İdlib'in doğusunda Suriye ordusuna ait noktaları havan toplarıyla hedef aldı. Suriye ordusu da artan saldırılar sonrası bölgede hava saldırılarını artırırken, hem Suriye hem de Rus hava kuvvetleri, intihar operasyonları için eğitilmiş teröristlerin karargâhlarına ve kamplarına operasyonlar düzenledi.

Sonraki Haber