Şampiyon Galatasaray

Galatasaray Ankaragücü deplasmanından galibiyetle ayrıldı ve Süper Lig'de şampiyon olmayı başardı.

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında MKE Ankaragücü ile Galatasaray takımları Eryaman Stadı'nda karşılaştı. Sarı kırmızılılar maça baskılı başlarken 7. dakikada Icardi'nin golüyle önde geçti. Golden sonra ev sahibi ekip beraberlik için yüklenirlken 17. dakikada Milson beraberlik golünü attı.

Sarı kırmızılıların yıldızı Icardi ilk yarının sonlarında bir kez daha sahneye çıktı. 40. dakikada Kerem'in harika ortasına çok iyi yükselen Icardi, harika bir kafa vuruşuyla topu ağalara gönderdi.

ANKARAGÜCÜ İSTEKLİ BAŞLADI AMA...

Karşılaşmanın ilk 45 dakikası bu skorla sona ererken ikinci yarıya Ankaragücü baskılı başladı. Ev sahibi ekip beraberlik için ataklarını sıklaştırırken sarı kırmızılılar 73. dakikada farkı ikiye çıkardı. Kerem'in savunma arkasına gönderdiği topa Barış, karşı karşıya vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Oliveria 78'de attığı golle sarı kırmızılıları iyice rahatlattı.

Karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve Galatasaray maçı 4-1 kazandı.

Bu sonuçla Galatasaray Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. Futbolcular ve teknik ekip maç sonunda. büyük coşku yaşadı. Galatasaray pazar günü saat 19.00'da sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Sarı kırmızılılar bu dev derbiye şampiyon olarak çıkacak.

OKAN BURUK: ÇOK MUTLUYUZ

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan, "Çok duygusal bir an yaşıyorum. Galatasaray teknik direktörü olarak ilk senemde şampiyonluk yaşıyorum. Büyük Galatasaray taraftarına çok teşekkür ediyorum umarım seneye devam eder. Çok farklı bir duygu. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çok büyük oyuncularımız var. Taraftarlarımızla birlikte bize şampiyonluğu yaşattılar. Kutlamak onların hakkı. Ligi de gelecek hafta derbiyi kazanıp bitireceğiz. Tek hedefimiz bu." dedi.

ICARDI, GALATASARAY'DA KALACAK MI?

Mauro Icardi, "Buraya geldiğimde amacım şampiyonluğu almaktı. Amacımız zaten buydu. Sonunda amacımıza ulaştık. Benim için çok özel bir yıldı. Hem hocamız hem Erden Bey çok yardımcı oldu. Gerçekten çok teşekkür ederim hepsine. Önümüzde Fenerbahçe derbisi var. Ona odaklanacağız. Sonra tatile gideceğim. Tatilden sonra göreceğiz. Başka bir kulüple kontratım var. Şartların konuşulması konuşuluyor. Ben burada çok mutluyum." dedi.

Sonraki Haber