Sanayide üretim iki aydır baş aşağı

Sanayi üretimi aylık bazda ivme kaybetmeyi sürdürüyor. Temmuzda daralma bölgesine giren üretimdeki düşüş ağustosta keskinleşti.

TÜİK'in açıkladığı sanayi üretim endeksi sonuçlarına göre ağustos ayında endeks bir önceki aya kıyasla binde 8 düştü. Temmuzdaki düşüş binde 3 ile sınırlı kalmıştı. Buna karşın geçen yıla kıyasla ise endeks yüksek seyrediyor. Buna göre temmuzda yüzde 7.6 olan yıllık üretim artışı ağustosta yüzde 3.1 oldu. Şubatta deprem ve küresel durgunluk etkisiyle düşüş bölgesine yakın seyreden yıllık üretim yıllık bazda son iki aydır artış eğiliminde seyrediyor. Bunun nedeni ise geçen seneki nispi baz etkisinden kaynaklı.

BAKAN'DAN HAMLE MESAJI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi'nin meyvelerini vermeye devam ettiğini belirterek, "Ağustos'ta kaydettiğimiz yıllık yüzde 3.1'lik sanayi üretimi artışında en önemli pay, yüzde 28.6 büyüme yakaladığımız 'yüksek teknoloji' sektörlerinin oldu." ifadesini kullandı.

Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yüksek katma değerli üretimle ihracatımız artacak, ülkemiz güçlenecek. Her geçen gün daha üretken ve daha yenilikçi bir sanayi için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

Sonraki Haber