Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar: Yeniden Refah hayal kırıklığı oldu, kurumsal bir yapı yok orada

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 'Yeniden Refah benim için hayal kırıklığı oldu. Kurumsal bir yapı yok orada.' dedi.

Geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, istifa kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. TGRT'ye canlı yayın konuğu olan Gülpınar, Yeniden Refah'ta kurumsal bir karar alma mekanizmasının olmadığını aktardı.

Yeniden Refah Partisi'nde "Hayal kırıklığına" uğradığını da açıklayan Gülpınar, "Yeniden Refah benim için hayal kırıklığı oldu. Kurumsal bir yapı yok orada. Benim için önemli olan değişen ne var? Değişen hiçbir şey yok. Aynı şeyler, hayal kırıklığı oldu." ifadelerini kullandı.

'HER ŞEY PARAYA BAKAR'

Gülpınar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Şimdi belediye başkanlığında da yerelin bütün sorunları sizinle muhatap ediliyor. Siyasetten beklenti siyasete bakış açısı ülkenin bir gerçeği. O acıdan baktığınızda yerelde olduğunuzda çok daha sorunla çok daha kişiyle muhatap oluyorsunuz. Her şey paraya bakar. Şimdi paranız varsa projeler hayata geçebilir. Bir kaç proje açıkladık tabi devasa projeler değildi. Siz muhalefettesiniz sonuçta realist olmak lazım.

'HİÇBİR PARTİNİN ADI YOKTU'

Ben zaten siyasetimi hiçbir zaman böyle şekilde yürütmedim. Söz verme diye bir şey asla olmaz yani. Söz vermediğiniz durumda yapmama durumuyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Burada insanlar Mehmet Kasım Gülpınar'ın aday olmasını istedi. "Şu partiye geçmek kaydıyla seni belediye başkanı olarak görmek istiyoruz" diyen kimse yoktu. Hiç kimse bana "YRP'ye geçme karşılığında oyu verdik sana" demedi. Bundan bile bir siyasi malzeme çıkarmaya çalışıyorlar. Ben bu yola girdiğimde ortada hiçbir partinin adı yoktu zaten AK Parti'nin mensubuydum. Vatandaş beni istediğinde hiçbir partinin adı yoktu.

'KARAR ALMA MEKANİZMASI YOK'

Siyasette rüzgar bazen arkanızdan bazen de karşınızdan eser... Bazen ne yaparsanız yapın süreç aleyhinize işler bazen hiçbir şey yapmazsınız süreç lehinize işler. YRP'de kurumsal bir karar alma mekanizması yok. Yeniden Refah'ta hayal kırıklığı yaşadım. Hiçbir şekilde ben belediye başkanlığı makamına talip olmadım. Makam talep etmek kitabımda yazmaz.

'BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU'

'Kasım Gülpınar partiyi ele geçirmek istiyor' söylemleri beni rahatsız etti. Siyasette böyle bir hedef olamaz. Bardağı taşıran son damla oldu. Hizmet için bu işe girdik aynı zamanda da örnek olmanın gayreti içindeyim. Zaten yüküm ağır, bir sürü sıkıntımız var. Urfa'nın kendine has dertleri var, koca şehirde şimdi ben onlarla mı uğraşayım? Partiye 'Şunu şöyle yapın böyle yapın' diye bunun hesabını sormadım. Üst düzey teklifler de geldi. Ama hiçbir zaman bu işin pazarlığını yapmam talepte de bulunmam.

Sonraki Haber