İstanbul'a 1,5 saat uzaklıkta Sapanca Gölü hafta sonu ziyaretçilerini bekliyor...

İstanbul'a yakın gezilecek yerler arasında bulunan Sapanca Gölü, arabayla 1,5 saatlik mesafede olmasından ötürü tercih edilen göllerden biridir. İşte Sapanca Gölü'nde hafta sonu kaçamağı yapacaklar için uygun oteller, bungalovlar, kamp yerleri ve daha fazlası...

Sapanca Gölü, Türkiye'nin Sakarya ve Kocaeli illerinde yer alan bir göldür. Arifiye, Sapanca, Serdivan ve Kartepe ilçelerinin sınırları içerisindedir. Sapanca Gölü, Doğu Marmara Bölgesi’nde, Sakarya il merkezinin 12 km batısında, İzmit ilçesinin ise 27 km doğusundaki tektonik kökenli bir tatlı su gölüdür.

Göl, adını güney kıyısında kurulmuş olan ilçeden alır. Eski Türk kaynaklarında Ayan Gölü olarak geçer. Özellikle güneyindeki dağlardan inen sellerle iyi beslenen göl, fazla suyunu, doğu ucundan Çark suyu aracılığı ile Sakarya ırmağına boşaltır. İstanbul'a yakın gezilecek yerler arasındaki Sapanca Gölü'nü besleyen dereler, Karaçay, Kuruçay, Kurtköy, Mahmudiye, İstanbul, Karadere ve Kaymakçı Dereleridir. Kuzeyinde ve güneyinde uzanan dağ eteklerinde keklik, çulluk ve tavşan avı yapılmaktadır. Gölde her çeşit tatlı su balığı avcılığı yapılmaktadır.

Yabancı turist kadar, iç turist sayısında da artış olmaktadır. Ülke insanı da tatil yörelerinde hiç olmazsa yılda bir kez tatil yapmak için program yapmaktadır. Ayrıca kısa hafta sonu tatilleri ile günübirlik kısa geziler de çok rağbet görmektedir. Günübirlik geziler için nehir kenarları ya da göl kenarlarında tercih edilmektedir.

Sapanca Gölü'nde mangal yapılabilir mi?

Sapanca Gölü'nde mangal ve piknik yapılabilir. Ayrıca göl kenarında kafe ve restoranlar vardır. Gölün kenarına yürüyüş yolu da yapılmıştır.

Sapanca Gölü'nde konaklama mümkün mü?

Sapanca Gölü'nde konaklama için uygun oteller ve bungalovlar bulunmaktadır. İşte Sapanca Gölü'nde konaklama yapılabilecek oteller ve bungalovlar: Sapanca Gölü konaklama listesi

Sapanca Gölü'nde kamp yapılabilir mi?

Sapanca Gölü'nde uygun kamp yerleri bulunmaktadır. İşte Sapanca Gölü kamp alanları: Sapanca Gölü Kamp Alanı Listesi

Günübirlik gelen ziyaretçilerin en büyük keyifleri göl kenarındaki kahvaltılar ve lezzetli mangal ekinlikleri olmaktadır.

Sapanca Gölü konumu: Sapanca Gölü

Sapanca Gölü'ne gelmişken uğramadan geçmeyin:

Sonraki Haber