Şapkasız peribacaları da Kapadokya'da! Yerini kimse bilmiyordu: Adeta saklı bir cennet...

Şapkasız peribacalarıyla dar bir alana yayılan Kurudere Kaya Ormanı, adeta saklı kalmış bir cenneti çağrıştırıyor. Peki bu peribacaları nasıl oluştu?

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde, 2017 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 'Doğal Sit ve Nitelikli Doğal Koruma Alanı' olarak tescil edilen Kurudere Kaya Ormanı, yan yana kayadan oluşan yüzlerce şapkasız peribacası ile dikkat çekiyor. Kapadokya'da yer alan Kurudere Kaya Ormanı, gizli kalmış bir cennet misali ziyaretçilerini bekliyor. Peki bu peribacaları nasıl oluştu?

BU PERİBACALARI KAPADOKYA'DA DEĞİL

'YAKLAŞIK 400 TANE BÜYÜK KAYA OLUŞUMU VAR'

Gülşehir Tarih ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Boncukçu da alanın adeta gizli kalmış bir cennet olduğunun altını çiziyor. Turizme kazandırılması amaçlanan Kurudere Kaya Ormanı mevkiinde yaklaşık 400 büyük kaya oluşumu bulunuyor. Peki bu şapkasız peribacaları nasıl oluştu?

Boncukçu peribacalarının oluşumunu "Acıgöl Kalderası , Karnıyarık Tepesi volkan konisi ile Tatlarin volkan konisinin Kızılırmak Vadisine doğru püskürmesi ve akması sonucunda bu alanın oluşumuna katkıda bulunduğu değerlendiriliyor. Buradaki alan, atmosferik şartlar olarak bilinen sel, rüzgar ve yağmur ile aşınarak 400'ü büyük kaya oluşumu ve daha küçük peribacalarına sahip gizli kalmış bir cennet." ifadelerini kullanarak aktardı. Kurudere Kaya Ormanı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Sonraki Haber