Sarar grevi üçüncü noktaya sıçradı

Öz Büro-İş Sendikası'na bağlı Sarar çalışanlarının başlattığı grev 21. gününü geride bırakırken grev Ankara'da bir mağazaya daha taşındı. Böylelikle grev başkent Ankara'da 3 noktada devam edecek

Sarar mağaza çalışanları toplu sözleşme hakları için başlattıkları grevin 21’inci gününü tamamladı. Öz Büro-İş Sendikası, Ankara’da bir mağazaya daha taşıyarak başkentte grevi 3 noktaya çıkardı. İş barışından yana olduğunu belirten Sendika Genel Başkanı Baki Gülbaba, emeğin hakkı verilmezse grevin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Ankara’da Armada Sarar mağazasındaki grevi, sendikanın Genel başkanı Baki Gülbaba başlattı. Alışveriş merkezi önünde yapılan basın açıklamasında son gelişmeler anlatıldı:

İŞVERENE ÇAĞRI

“Bugün Türkiye’de her şeyin ne kadar güçleştiğinin farkındayız ama çalışan haklarının bu kadar yok sayıldığı, sendikalı olmanın cezalandırılmaya çalışılması bizi bu duruma getirdi.Bizi masaya davet etmedikleri sürece bu grev devam edecek. Sarar’ın kıymetli işverenlerini uyarıyorum. Hakkınızda açılan davalarla muhatap olmak zorunda olacaksınız. Çalışma barışıyla bu kadar oynamayın.”

“Armada yöneticileri duysun.” diyen Gülbaba, şöyle devam etti: “Bu AVM'de ticaret yapan bütün esnafımızın hangi işi yaparsa yapsın itibarını düşünüyoruz. Oralar bizim ekmek teknemiz. Bu nedenle eş zamanlı pankartlar aşıp grev başlatmamız mümkünken sabırla umutla dirençle sonucu bekledik. 21’inci gün hâlâ inanılmaz bir duyarsızlıkla karşı karşıyayız. Fakat 21 ay da sürse devam edeceğiz. Sarar masaya davet edecek, toplu sözleşmeyi imzalayacağız.”

Sonraki Haber