Sarı-lacivertliler dört gün arayla ikinci kez son dakikalarda kazandı: Pes etmek kitabında yok!

Önce MKE Ankaragücü, ardından Başakşehir FK... Fenerbahçe, Süper Lig'deki son iki maçını 85'inci dakikalardan sonra 1-0'dan geri dönerek galip tamamladı. Sarı Kanaryalar, aldığı kritik galibiyetlerle şampiyonluk mücadelesinde kolay kolay geri adım atmayacağının işaretlerini veriyor

SÜPER Lig'de sezonun sonu yaklaştıkça heyecan ve çekişme artıyor. Şampiyonluk yarışında iddiası bulunan ekiplerden Fenerbahçe, önceki akşam Başakşehir deplasmanında çok kritik bir galibiyete imza attı.

10 kişi kalan rakibini 88 ve 90+3'üncü dakikalarda Joao Pedro'nun attığı gollerle 2-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, puanını 63'e yükseltti. Teknik direktör Jorge Jesus idaresindeki Sarı Kanaryalar, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını da 6'ya düşürmüş oldu.

2-1'İ SEVİYOR

29'uncu haftadaki Ankaragücü müsabakasında olduğu gibi önceki akşam Başakşehir karşısında da son anlara 1-0 mağlup giren Fenerbahçe, 3 puana aynı hikayeyi yazarak ulaştı. Normal sürenin son anlarında ve uzatma bölümünde gelen goller, zirve yarışında sarı-lacivertlilere hayat verdi. Oyun disiplini ve mücadele azmi, Sarı Kanaryalar'a altın değerinde 6 puan getirdi.

Ligin 27'nci haftasında sahasında Beşiktaş'a yenildikten sonra toparlanmayı başaran Fenerbahçe, üç maçlık galibiyet serisi yakalamayı bildi. Sarı-lacivertli futbol takımı, bu serideki tüm maçlarını 1-0'lık skor dezavantajını bertaraf ederek 2-1 kazanmayı başardı.

JESUS'TAN OYUNCULARINA BÜYÜK ÖVGÜ

Portekizli teknik direktör Jorge Jesus, Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamada, futbolcularının ortaya koyduğu mücadeleye dikkat çekti. Oyuncularının Fenerbahçe'nin başarısı için savaştığını vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, "Bir kere daha geriden gelerek maçı çevirdik. Takımımız sonuna kadar inandı. Futbolcularımı tebrik ediyorum. Onların teknik direktörü olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Önümüzde 6 tane final maçı var. Kupada da 2 ya da 3 maç oynayacağız. İnanıyoruz ki 3 maç oynayacağız. Motive şekilde yolumuza devam etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Jesus, şampiyonluk yarışında stres ve baskının normal olduğunu belirterek, "Bu çok normal. Her takım üstünde baskı vardır. Galatasaray'da da baskı vardır. Şampiyonluğa oynayan her takımda baskı olur. Baskı olmazsa Barcelona, Real Madrid, Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımlarda oynayamazsınız." değerlendirmesini yaptı.

ÖYLE BİR ANDA SAHNEYE ÇIKTI Kİ...

Joao Pedro

FENERBAHÇE'nin sezon başında kadrosuna kattığı Joao Pedro, uzun süren durgunluk dönemine Başakşehir maçında son verdi. Sakatlığının izlerini yavaş yavaş üstünden atan 31 yaşındaki İtalyan forvet, önceki gün son anlarda kaydettiği iki golle maçın kahramanı oldu. Ceza sahası içerisinde fırsatçılığını konuşturan Pedro, Fenerbahçe adına sezonun kaderini değiştirdi. Yaklaşık 7 ay sonra bir resmi maçta rakip fileleri havalandıran tecrübeli futbolcu, attığı gollerden sonra büyük sevinç yaşadı.

'TARİF EDİLEMEYECEK BİR DUYGU'

Süper Lig'deki gol sayısını 3'e yükselten Pedro, maç sonu değerlendirmesinde şunları kaydetti: "Benim için eşsiz bir andı. Tabii ki attığınız her gol özeldir ama böyle zor bir dönemden geçtikten sonra çok daha anlamlı. Çünkü uzun süredir gol atamıyordum. O an tarif edemeyeceğiniz duygular hissediyor, kendinizi kontrol edemiyorsunuz. Ben de çok mutlu oldum. Çünkü yaşadığım zorlukları ben bilirim. Futbolda iyi ve kötü dönemler olur. Benim kendime olan öz güvenim kadar, hocamın bana olan güveni de önemli."

Sonraki Haber