‘Sarı Miras’ eski günlerine dönüyor!

Basketbol Süper Ligi 2021-22 sezonu şampiyonu Fenerbahçe Beko, örnek bir hikayeye imza attı. Avrupa şampiyonu Anadolu Efes’i saf dışı bırakan Sarı Kanaryalar, profesyonellik ve disiplinin değerini ortaya koydu, dört sene önceki günlerine selam çaktı

BASKETBOL Süper Ligi’nde 2021-2022 sezonu tamamlandı. Önceki akşam, Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes arasında Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan final serisinin 4’üncü maçını 92-80 kazanan sarı-lacivertliler, seriyi 3-1 galip bitirerek mutlu sona ulaştı.

ŞAMPİYONLUK HASRETİ SONA ERDİ

Bundan önceki son şampiyonluğunu 2017-2018 sezonunda Zeljko Obradovic idaresinde iken elde eden Fenerbahçe Beko, tam 4 sene sonra bir kez daha ligde şampiyonluk sevinci yaşadı. 2018-2019 ve 2020-2021 sezonlarında lig şampiyonluğunu Anadolu Efes’e kaptıran sarı-lacivertli basketbol takımı, lacivert-beyazlı rakibinden rövanşı da almış oldu. Son iki sezondur Yellow Legacy (Sarı Miras) sloganını kullanan Fenerbahçe Beko, ortaya koyduğu karakterle taraftarlarını sevince boğdu. Başantrenör Aleksandar Djordjevic idaresindeki Fenerbahçe Beko, final serisi boyunca Anadolu Efes’e oranla çok daha motiveydi. Oyunun iki yönünde de organize hareket eden sarı-lacivertliler, Efes’in yıldız ama yorgun oyun kurucuları Larkin ile Micic’i (üçüncü maç haricinde) iyi savunmayı başardı. Nando de Colo ve Jan Vesely’den alınan skor katkısı, yerli basketbolcular Melih Mahmutoğlu ile Şehmus Hazer’in ihtiyaç duyulan her anda göreve hazır olması, sarı-lacivertliler adına fark yarattı.

DJORDJEVIC VE VESELY’DEN ÖRNEK TUTUM

Sarı-lacivertli ekipte başantrenör Djordjevic ve pivot Jan Vesely’nin final serisindeki konsantrasyonu da alkış topladı. Fenerbahçe şube yönetiminin gelecek sezon Djordjevic ile devam etmeyeceğinin kesinlik kazanmasına karşın Sırp başantrenör seri boyunca motivasyonunu hiç yitirmedi. Oyuncularının süresini çok iyi dağıtan Djordjevic, bu sayede takımının hep dinç kalmasını sağladı.

Sırp çalıştırıcı, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada, “Her gün bunun için çalıştık ve sezonu şampiyon tamamladık. İnanılmaz bir başarı. Çok mutluyum, herkesle gurur duyuyorum. Bunu hak ettik. Oyuncularım buna inandı ve müthiş iş çıkardı. Herkes terinin son damlasına kadar savaştı. Fenerbahçe camiası için mükemmel bir gün. Benim için de büyük bir gurur.” şeklinde konuştu. 2014-2015 sezonundan bu yana Fenerbahçe forması giyen Jan Vesely de serinin yıldızlarındandı. Gelecek sezon Barcelona’da forma giyeceği neredeyse kesinleşen Çek pivot, fizik gücü ve pota altı etkinliği ile öne çıktı. Fenerbahçe adına seride en çok süre alan isimlerden biri olan Vesely, Anadolu Efes’e karşı oynanan 4 maçta 16.2 sayı ve 6.5 ribaunt istatistikleri tutturdu. Vesely, bu performansıyla final serisinin en değerli oyuncusu seçildi.

GELECEK SEZON HEDEFLER BÜYÜYECEK

FENERBAHÇE Beko’da gelecek sezon kadrosu çalışmaları başladı. Sarı-lacivertli takımda 2022-2023 sezonunun başantrenörü, 8 yıldır CSKA Moskova’yı çalıştıran Dimitris Itoudis olacak. Itoudis yönetiminde EuroLeague’de eski şaşalı günlerine geri dönmeyi hedefleyen Sarı Kanaryalar, bu kapsamda bütçeyi artıracak, önemli transferlere imza attıracak.

GİDENLER VE KALANLAR

Sarı-lacivertlilerde yabancı oyunculardan Markel Starks, Marial Shayok ve Danilo Barthel ile yollar ayrılacak. Nando de Colo Asvel, Jan Vesely ise Barcelona ile sözleşme imzalayacak. Yabancı rotasyonunu oluşturan isimlerden Pierria Henry, Marko Guduric, Dyshawn Pierre ve Achille Polonara ile yola devam edilecek. İsmet Akpınar, Şehmus Hazer ve Melih Mahmutoğlu gibi yerli kısalarını kadroda tutacak olan Fenerbahçe, pota altına Samet Geyik takviyesi yapacak. Yabancı rotasyonu takviyeleri ise Itoudis’in kararlarına göre şekilleniyor. Sarı-lacivertli takım, bu doğrultuda, oyun kurucular Elie Okobo ve Naz Mitrou-Long ile görüşme halinde. Atletik uzun forvet Johnathan Motley ile de sözleşme imzalama aşamasına gelindi. Yine Itoudis’in talebi doğrultusunda dev pivot Nikola Milutinov ile de resmi görüşmeler başladı.

Sonraki Haber