Sarıca yeni transferlerin uyumundan memnun

BASKETBOL Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka’nın başantrenörü Ufuk Sarıca, yeni sezonda yeni bir takımla başarıyı kovalayacaklarını söyledi.

Sarıca, yaptığı açıklamada, Pınar Karşıyaka’daki ikinci döneminde geride kalan 3 senede Avrupa’da birer final ve yarı final oynadıklarını, söz konusu dönemden sonra şartların da getirdiği zorunlu bir değişim yaşadıklarını belirtti.

‘KADRONUN SÜREYE İHTİYACI VAR’

Sezona 11 yeni oyuncuyla başlayacaklarını bildiren Sarıca, şöyle konuştu: “Ali Efe Barış ve Berkan Durmaz dışındaki oyuncularımız yenilendi. Yeni kadronun avantajları ve dezavantajları var. Yeni kadromuzda tecrübeli oyuncularımız olduğu kadar başarıya aç, önü açık, ilerleyebilecek, potansiyelini arttıracak oyuncularımız da bulunuyor. Oluşturduğumuz kadronun süreye ihtiyacı olduğu aşikar. Baktığımızda henüz Delgado ile bir antrenman yapabildik ve sezonun başlamasına 10 gün gibi kısa bir süre kaldı. Dolayısıyla bir parça zamana ihtiyacımız olacak. Yarışmacı bir takımımız var. Bireysel anlamda başarılı, yetenekleri olan bir oyuncu grubuna sahibiz, bunu da takım ruhuyla harmanlamamız gerekiyor.”

Şu ana dek oynadıkları hazırlık karşılaşmalarından memnun olduğunu aktaran deneyimli başantrenör, şunları kaydetti: “Bu kadar yeni bir oyuncu grubunun birbiriyle uyumu gerçekten iyiydi ve hatta bu dönemde bu kadarını beklemiyordum. Kötü oynadığımız zamanlar, çok iyi oynadığımız zamanlar oldu ama çalıştığımız şeylerin çoğunu yapabildik.”

Karşıyaka, yeni sezon öncesinde oyun kurucular Errick Mccollum, Kenan Sipahi ve Thomas Akyazılı, şutör Jaylon Brown ve Skyler Flatten, forvet Vitto Brown ve Ergi Tırpancı, uzun forvet Mert Celep, pivotlar Angel Delgado, Deniz Kılıçlı ve Duşan Cantekin’i kadrosuna kattı.

Sonraki Haber